Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

COATTA ÚJRA GÓLT SZERZETT

Felnőtt 2024-02-25

November végi súlyos sérülése után – kisebb orvosi csodának köszönhetően – február elején visszatért Sam Coatta, de azóta "csak" gólpasszig jutott amerikai támadónk. Ezúttal viszont a DVTK ellen fontos találattal járult hozzá a csapatunk 4:3-as miskolci sikeréhez, amivel előrébb léptünk a tabellán is.

Sérülés után tért vissza Kiss Dániel is az Újpestbe, de szegénynek ezúttal sem volt szerencséje, már a második percben arcon találta egy hazai lövés Miskolcon, így nem folytathatta a játékot. Röviddel később, a negyedik percben Tiala lövése megpattant egy hazai védőn, így becsapta a DVTK kapusát, Vorist, a rajta átcsurgó korongot pedig közelről Miro Saarelainen pofozta a hálóba. (0:1) A nyolcadik percben emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, Tiala ült le, de a hazaiak csak helyzetig jutottak. Viszont miután kiegészült a csapatunk, növelte is az előnyét: a 11. perc elején Lakkonnen lövése a kapuvasról Sam Coatta elé pattant, aki nem hibázott. (0:2) Érdekesség, hogy Coatta három és fél hónapnyi gólszünet után talált be, utoljára szintén Miskolcon volt eredményes, akkor is csapata második gólját szerezte a DVTK ellen. A folytatásban felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok, volt nagy helyzete a piros-fehéreknek, valamint az Újpest is lőtt egy újabb kapuvasat, valamint kiállították verekedés miatt egyszerre Szirányit és kanadai támadónkat, Travis Ewanykot, majd a félidő zárásaként öt az öt elleni játékban még a mieink értek el megint egy kapuvasat.

A második harmad is vendéghelyzettel indult, aztán jó néhány percig ártalmatlan mezőnyfölényben játszott a DVTK, majd kétszer is emberelőnybe kerültek, de csak helyzetik jutottak a Jegesmedvék. A játékrész utolsó helyzetét Bartos hagyta ki, viszont a túloldalon szabálytalanult akadályozták Kiss Patrikot, így áthúzódó emberelőnnyel záródott a játékrész.

Az utolsó harmad elején az előnyt ki is használta az Újpest, éppen Kiss Patrik volt eredményes egy gyors korongjáratás után. (0:3) Rögtön utána, a 42. percben Farkas bágyadt lövését Rajna védte, a kipattanót viszont Páterka belőtte, így maradt reménye a folytatásra a DVTK-nak( (1:3) Két perccel később újra emberelőnybe került az UTE, Beant állították ki akadályozás miatt. Voris egy távoli újpesti lövést még védett, de Kyle Just érkezett a kipattanóra, és növelte a lilák előnyét. (1:4) A magabiztos újpesti vezetés alatt egyre élénkebb lett a hangulat a jégen, előbb Pokornyi Dávid és Razumnyak akadt össze, aztán újpesti részről Tiala és Ewanyk, a miskolciaktól Farkas ült ki. Majd a mieink kaptak egy újabb kiállítást, Tornyait büntették meg, így öt a három ellen is támadhatott a DVTK, a gólt viszont szimpla forban szerezte Mattyasovszky. (2:4) Az 57. percben újra emberelőnybe játszhatott a DTVK, nem sokra rá a hazaiak időt kértek, és levitték Vorist, így hat az öt ellen még szereztek egy találatot a 60. percben: Bean emelte át Rajna válla felett a korongot (3:4), de szerencsére egyenlíteni már nem tudott a Miskolc.

A DVTK-nak megszakadt a hatmeccses győzelmi szériája, így helyett is cserélt a két csapat a tabellán. Az Újpest jelenleg ötödik 66 ponttal, a negyedik helyezett Sportklub Csíkszereda 71 pontos, de két meccsel többet játszott, mint a mieink, tehát előnye még behozható. 

Kovács Viktor, másodedző, UTE

 

"Szeretném egyben értékelni a hétvége két meccsét. A hat megszerezhető pontból négyet gyűjtöttünk be, amit úgy gondolom, hogy megérdemeltünk. Pénteken nagyon jól játszottunk, de mégse sikerült behúzni a meccset. A mai meccs más volt, sokszor nem a hokiról szólt, néha elragadtak az érzelmek minket is, amin mindenképp dolgozni kell. Örülünk a három pontnak. Két dolgot még meg szeretnék említeni, ma van Ancsin János születésnapja, innen is az egész csapat nevében szeretném őt köszönteni, illetve Kiss Daninak is szeretnénk mihamarabbi gyógyulást kívánni. Nem először került szerencsétlen szituációba, gondoltunk rá a meccs alatt, és érte is küzdöttünk."

 

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék

 

"Érezni lehetett a feszültséget a csarnokban. A szezon ezen szakaszában a pontok nagyon fontosak. Egy kemény pénteki meccs után álltunk bele a mai találkozóba, hasonlóan kemény meccset vártunk, ezt meg is kaptuk. Csapatként jobbnak kell lennünk a befejezések és a technikai kivitelezések terén. De a hozzáállásunk igazán jó volt, a meccs végéig küzdöttünk. Meg kell tanulnunk nyerni, az ehhez tartozó tapasztalatok néha fájdalmasak, de remélhetőleg a későbbiekben ebből profitálhatunk."

 

fotó: DVTK Jegesmedvék

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.23. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41