Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

CSAK A HIRTELEN HALÁL DÖNTÖTT

Felnőtt 2024-03-08

Egészen a 70. percig kellett várni a döntésre, végül a hazai pályán játszó GYHK Sylvestre találatának köszönhetően behúzta az székelyföldi csapat és az UTE párharcának első meccsét. 

Agresszíven kezdett az Újpest, a mieink letámadással próbálkoztak, ezzel alaposan meglepve a hazai pályán játszó gyergyói együttest, nagyjából az első néhány percben csak a vendég lila-fehéreknek volt helyzete. De miután ezek kimaradtak, annak rendje és módja szerint vezetést szerzett a Gyergyó, a hetedik percben a liga pontkirálya, Chris Bodó talált be Tamminen passzából. (1:0) A gól után a legeredményesebbek: Bodó és Kiss Patrik percei következtek, előbbi lövését sokan már bent látták, utobbi korongja a vason csattant, de egyik oldal sem ért el újabb gólt.

A második játékrész elején, a 23. percben Balázsi ült le két percre gáncsolás miatt, de előnyben a hazaiaknak csak egy kapuvasra futotta. Izgalmas pillanatok következetek: a 26. percben Szigeti Ákost küldték le magas botért, majdnem két percnyi játék után Saarelainen bal oldalról vágta nagy erővel a hosszúba. (1:1) A folytatásában egálnál mindkét csapatnak volt helyzete, de egyik sem ment be, majd két finn - Tiala és Masikammen esett egymásnak, de a játékvezetők gyorsan beavatkoztak, így nem született kiállítás.

Az utolsó felvonás egy UTE-előnnyel indult, előbb Kovács Alex közeli lövését védte Rinne, majd ugyanebben a két percben Szabó Dani helyzete következetett, de nem lett újabb gól. Felváltva jöttek az újabb helyzetek, Sylvestre előbb mellé lőtt, majd egy újpesti kapuvas után Rajnát találta fejbe. Az utolsó percekben több helyzete volt a Gyergyónak, de kapusunk kiváló százalékkal védett, így a rendes játékidőben nem lett meg a győztes találat. 

Az hirtelen halál sem lett valami rövid, majdnem kilenc percen át nyüstölték egymást haszontalanul a csapatok, bár el kell ismerni, hogy Rajna parádés védései kellettek ahhoz, hogy versenyben maradjunk. Aztán sajnos éppen egy Rajna-féle gáncsolás miatt lettünk eggyel kevesebben, az előnyt pedig fél perc alatt gólra és győzelemre váltotta a hazai csapat: Sylvestre döntötte el a meccset, aki a 70. percben lőtte be a mindent eldöntő gólt. (2:1) Így a GYHK nagy nehezen nyert, és 1:0-ra vezet.

Kovács Viktor, másodedző, UTE

"Jól tudtuk kezdeni a mérkőzést, utána viszont olyan hibákat vétettünk, amit az ellenfél nagyon jól kihasznált. Tudjuk, hogy mit csináltunk jól, de azt is, hogy miben kell javulnunk, úgyhogy ez lesz a holnapi feladat."

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK:

"Rengeteg helyzetet kihagytunk, nagyon szétszórtuk a lövéseinket, úgyhogy ezen a fókuszon mindenképp kell igazítani. Ami érdekes volt, hogy az első harmadban jobbak voltak, de mi lőttünk gólt, a másodikban pedig mi voltunk jobbak és ők lőttek gólt. Ilyen a rájátszás, mindehhez pedig társul egy rendkívül komoly kapusteljesítmény, a gólhoz vezető utat nagyon nehéz megtalálni a Mikin (Rajna) keresztül. A hosszabbításban ez már nagyon érett, ott nagyon felborítottuk a pályát egy jó takarásból érkező emberelőnyös lövés révén pedig be is tudtunk találni. Sokkal agresszívebb kell legyen a korong nélküli játékunk, és a helyzetkihasználásunkon is javítani kell."

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc szombaton 17.30-tól folytatódik Gyergyószentmiklóson, a második ütközetet és élőben közvetíti az Erste Liga TV.

#hajrálilák 

fotó: Vörös Dávid / UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

UTE-Csíkszereda Február 1 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41