Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

CSAK HOSSZABBÍTÁSBAN NYERT A SZEREDA

Felnőtt 2024-02-01

Pontot szerzett a hetek óta kiváló formában játszó Sportklub Csíkszereda ellen az Újpest, a székely sztárcsapat hosszabbításban nyert 2:1-re a Megyeri úton. A mérkőzésen visszatért és nagyon hasznosan játszott Sam Coatta, de csapatunk legjobbja ezúttal a meccset végigvédő második számú kapusunk, Sági Máté volt, aki sok bravúros mentéssel tartotta játékban a lila-fehéreket.

 

Bár Sam Coatta november 23-a óta először újra játszhatott, keretünk így sem volt teljes, mert a támadóink közül ezúttal is hányzott Travis Ewanyk és Kovács Sebestény, míg kapunkat ezúttal Sági Máté védte, Rajna Miklós a padról követte az eseményeket.

 

Gyors ütésváltással indult a mérkőzés, előbb Sofron István került helyzetbe, majd hazai részről Metsavainio tett mellé egy kapusról lecsorgó korongot, de gól nem született. Az egész játékrészre jellemző volt a lüktető, pörgős, de nem túl magas színvonalú hoki, amelyben fölényben játszott a vendégcsapat, a bíróknak pedig alig volt dolguk, mert sportszerű, szinte szabálytalanságoktól mentes mederben zajlott a találkozó.

 

A második harmad elején kezdett játékba lendülni az UTE, sorozatban háromszor is helyzetbe kerültünk az első tíz percben, de Taavi Tiala, Kovács Alex és Miro-Pekka Saarelainen is kihagyta a helyzetét, ahogy a túloldalon Rokaly sem tudott betalálni. Az egész mérkőzés egyetlen kétperces kisbüntetését a csíkszeredai Kubat kapta gáncsolásért a 34. percben, de nem éltünk az emberelőnnyel, viszont a kiegészülését követően a vendégcsapat vezetéshez jutott, Becze kerülte meg az újpesti vasat, majd közelről kapura húzta a pakkot, ami átjutott a gólvonalon. (0:1)

 

Az utolsó 20 percet egy Sofron-féle helyzet vezette fel, aztán a 46. percben a szintén csíki Brown hibázott ajtó-ablak helyzetben. Egy perc múlva Saarelainen iramodott neki, és a szélről a hosszúba lőve a pakkot kiegyenlített. (1:1) Még ugyanabban a percben az újpesti Lakkonnen is próbálkozhatott közelről, lövése a felsővason megpattanva ment fölé. A rendes játékidő végéig Sági több nagy bravúrt is bemutatva védte a döntetlent, míg a másik kapu előtt Coatta került kétszer is helyzetbe, de újabb gólt nem értek el a csapatok, így következhetett a ráadás.

A hosszabbítás 64. percében az izraeli David Levin találata döntött, aki lendületből lőhette ki az újpesti kapu hosszú oldalát. (1:2)

A mieink szombaton este egy Megyeri úton lejátszott FTC elleni derbivel zárják az alapszakasz első részét, a meccset az ötödik helyről várhatják.

Mark LeRose, másodedző, Sportklub Csíkszereda

 

"Az első harmadban rengeteg gólhelyzetünk volt, de mindegyiket kihagytuk, aztán a második harmadtól már sokkal szorosabb lett a meccs. Nem tudtuk a speciális játékunkat erőltetni, hiszen ma nem játszottunk emberelőnyben egyszer sem. A tanulság, hogy a gólhelyzeteket be kell lőni, ugyanis egy találattal szinte lehetetlen három pontot szerezni."

 

Kovács Viktor, másodedző - UTE

 

"Mindenképpen egyetértek a kollégával, az első harmadban mi nem játszottak túl jól, de ez talán annak is köszönhető, hogy két napja Miskolcon elég gyengén muzsikáltunk, így mélyről indultunk. Aztán harmadról harmadra javultunk, és mi is egyre több helyzetet alakítottunk ki. Sajnos azonban ezeket nem tudtuk értékesíteni, viszont a kapusunk nagyon sokáig meccsben tartott minket, és a fiatalok is jól álltak be, amikor lehetőséget kaptak, ennek pedig nagyon örülök. A végén találtunk egy gólt, így kiegyenlítettünk. A hosszabbítás olyan volt, amilyen; mindig lutri, és az egyik oldalra eldől."

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.17. UTE - FTC (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41