Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

CSAK SZALADTUNK AZ EREDMÉNY UTÁN

Felnőtt 2023-11-14

Gyors három góllal nyitott a vendégcsapat a derbin, és a második harmadban elért 0:4 után gyakorlatilag eldőlt a találkozó az FTC javára. Az Újpest becsülettel próbálkozott, de ma nem tudott elég magas fordulaton játszani, így kikapott 5:1-re a teltház előtt lejátszott mérkőzésen.

Jobban állt bele a meccsbe az FTC, vagyis a szezon első derbijét sokkal jobban kezdte a vendégcsapat, Crespi passzából Brady már az első percben vezetést szerzett. (0:1)

A negyedik percben tovább növelte előnyét az FTC. A kapusunkról, Rajna Miklósról kipattanó korongot Erik Nemec ütötte be. (0:2)

A gyors gólok után is maradt támadásban a zöld-fehér csapat, csak az újpesti hálóőrön múlt, hogy ekkor még nem kerültünk újabb kétgólos hátrányba.

A 11. percben sportszerűtlenség miatt a Ferencváros játékosát, a frissen beállt Turcotte-t állították ki, aki rögtön Pokornyi Dávidot találta meg, a lehetőséget viszont annyira iparkodott kihasználni az Újpest, hogy egy rossz passz után Kestila vezethette rá egy az egyben Rajnára, és újabb gólt szerzett a vendégcsapatnak, méghozzá emberhátrányban. (0:3)

Az első harmad vége előtt alig több mint egy perccel ökölvívásban kezdett különcsatát az FTC legtöbbet büntetett játékosa, Turcotte és Pokornyi Dávid. Az újpesti védő később a szünetben elmondta, hogy a sorozatos provokációra és az egyértelmű kihívásra reagált pofonokkal, amelyekből látszólag többet osztott ki, mint ellenfele. Mindenesetre magánszámuk után mindketten ötperces kiállítást kaptak.

A fordulás után is nagyobb sebességgel játszottak a zöld-fehérek, mint a mieink, ennek a 25. percben sajnos meg is lett az eredménye, egy sokadik helyzet után Hrabal lőtt távolról, a felpattanó korongba pedig Kestila kotorta a levegőből a vonal mögé. (0:4)

A 32. percben újra emberelőnybe került az Újpest, és ezt a lehetőséget egy nagyon szépen kidolgozott támadás végén a finn Taavi Tiala lőtte be honfitársa, Metsavainio passza után. (1:4)

Néhány percnyi újpesti mezőnyfölény következett, majd újra átvette a játék irányítását az FTC, Rajna Miklós többször védett bravúrral, kapusunknak egyszer a ketrec felső vasa is besegített, de ebben a harmadban már nem született újabb gól. 

Az utolsó játékrész eleje újra ferencvárosi helyzetekről és Rajna bravúrokról szólt, aztán egy újabb emberelőnyből az Újpest is veszélyeztetett, de Szabó Dániel lövését fogta a vendégek kapusa. 

Az utolsó hat percre már levitte saját kapusát Markus Juurikkala, de a mezőnybeli létszámfölény sem segített a mieinken, sőt, egy elcsent korongból a tavaly még lila-fehérben játszó Németh Attila beállította a végeredményt a 60. perben. (1:5)

Az idei első Erste Liga-derbit megérdemelten nyerte meg a Ferencváros. 

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom

"Fontos volt a mai meccsen, hogy egy jó formában lévő csapat ellen játszhattunk, rég volt ilyen, hogy a vesztett pontok tekintetében az első a második ellen vív derbit. Tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha 60 percig odatesszük magunkat, és ez sikerült is, nem voltak komoly megingásaink. Hamar megszereztük a vezetést, és utána tartottuk az eredmény úgy, hogy aktívak maradtunk, és nem húztuk magunkra az ellenfelet."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Természetesen gratulálok az ellenfélnek. Ma este ők voltak a jobbak, főleg az első harmadban. Gyorsan kaptuk a gólokat, ezt követően pedig folyamatosan szaladnunk kellett az eredmény után. A második harmadban jobban játszottunk, de így is csak a túlélésért küzdöttünk. Ezúttal nem tudtunk felnőni a feladathoz."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.12. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41