Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

CSAK ÚGY, MINT 20 ÉVE

Felnőtt 2024-01-03

Mint 2004 januárjában a csarnokavatón, ezúttal is öt góllal vertük meg a DVTK csapatát a Megyeri úton. Az akkori 8:3 után most 5:0-ra győzött az Újpest, vagyis a kapuban Rajna Miklós első shutoutját érte el az Erste Liga aktuális szezonjában.

 

A vendégcsapat helyzeteivel indult a találkozó, ráadásul a harmadik percben csapatunk emberhátrányba is került, de a lilák speciális egysége, és Rajna Miklós a kapuban állta a sarat, így nem került előnybe a Miskolc. Aztán a hetedik percben megrázta magát az UTE harmadik sora, Tornyai veszélyeztetett fonákkal, a kipattanót pedig Benk András sodorta a vendégkapuba. (1:0)

 

Két perc változatos játék után raádásul növelni tudta előnyét a hazai csapat; ismét Tornyai vállalkozott középtávolról, és parádés mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot. (2:0)

 

A játékrész hátralevő részében előbb a Jegesmedvéknek volt több kisebb helyzete, majd a harmad végén megint a mieink percei következtek; emberelőnyben előbb Taavi Tiala lőtt kicsivel mellé, majd Kiss Patrik bombáját védte a vendégkapus, így az eredmény nem változott.

 

A szünet után újabb Rajna-parádé következett, emberhátrányban védte a vendégcsapat közeli lövését, majd több távoli próbálkozás is elakadt válogatott kapusunkba. A második 20 perc végére még jutott egy kivédekezett vendégelőny, valamint egy újabb hazai gól: egy jó passz után Kiss Dániel lőhetett, akinek megpattanó korongja becsapta Voris-kapus (3:0), így megnyugtató előnnyel várhattuk a záróharmadot.

 

A mieink ennek megfelelő, nyugodt játékkal kezdtek az utolsó felvonásban, majd a 46. percben, emberelőnyben tovább növelték az előnyüket: Silfver passzolt Saarelainenhez, akikről lemaradtak a védők, így szép kapásgólt szerzett. (4:0)

Egy kettős kiállítás után négy az négy ellen folytatódott a játék, de a Miskolc továbbra is gólképtelen volt, majd következett egy ökölpárbaj a fiatal Laskawy Ferenc, és a DVTK védője, Skrabov között. Aztán az 58. percben, Farkas Márton kiállítása után ismét előnybe került az Újpest, és ezt egy perccel a zárás előtt Metsavainio ki is használta (5:0).

Ez lett a végeredmény, így Rajna Miki hibátlanul zárt, a lila-fehérek pedig továbbra is tapadnak a legjobbakra az Erste Liga tabelláján.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Örülünk a győzelemnek, az utóbbi időben küzdöttünk a góllövéssel. És ez önbizalmat adhat. Az elmúlt meccseken sokszor voltak jó pillanataink, ma megkaptuk a jutalmat az elvégzett munkáért, a nehéz időszak után próbálunk fejlődni a játék terén, és próbáljuk azt forszírozni, amit mi akarunk és tudunk csinálni a jégen. Rajna Miki nagyon jó teljesítményt nyújtott a kapuban, előnyben is jók voltunk ma, ez is önbizalmat adhat a jövőben."

 

Steve Kasper, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

 

"Minden alkalommal, amikor veszítesz, az csalódás. Azt el kell ismerni, hogy az Újpest nagyon alázatosan játszott ma. Nem szeretnék kifogásokat keresni, de a legjobb hat csatárunkból három hiányzik sérülés miatt, több más játékosunk is betegséggel küzd, van olyan, aki csak egy edzésen tudott részt venni a mai meccs előtt, így nem tudtunk felnőni a feladathoz." 

 

fotó: UTE / Vörös Dávid

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.27. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41