Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

CSAPATKAPITÁNYUNK DÖNTÖTT

Felnőtt 2023-05-06

Ahogy egy hónappal ezelőtt beszámoltunk róla, csapatunk új vezetőedzője, a finn Markus Juurikkala megkezdte a keret kialakítását a következő szezonra. Nagy örömünkre idén is arról számolhatunk be elsőként, hogy csapatkapitányunk, Benk András nálunk folytatja rendkívül eredményes pályafutását.

 

Sorozatban a nyolcadik idényt kezdi meg ősszel az Újpestnél a 35 éves, rendkívül rutinos korábbi válogatott csatár, akinek az eddigiekhez hasonló szerepet szán az UTE új vezetőedzője.

 

"A szerepem az utóbbi években már kialakult, az a feladatom, hogy jó teljesítménnyel mutassak példát a fiatalabb játékosainknak. - mondta Benk András. - A csapatunk pedig egyre jobban fiatalodik, nem ritka, hogy nálam 15 évvel fiatalabbakkal játszom együtt, ezt a helyzetet pedig kezelni kell tudni, segítem őket abban, hogy minél zökkenőmentesebben beépüljenek a felnőttek közé."

 

A csapatkapitány szerint évről-évre egyre több fiatal játékos követel magának helyet az Erste Ligában szereplő gárdába, közülük kell kiválasztani azokat, akik képesek felvenni a ritmust, és teljesítményükkel hozzá tudnak járulni az UTE eredményességéhez.

 

"Az elmúlt évek sikertelensége után a következő szezonban olyan eredményt szeretnék elérni, ami a szurkolók szívét is megmelengeti, és amivel vissza tudjuk őket csalogatni a jégcsarnokba. A cél, hogy az alapszakasz végén ott legyünk az élmezőnyben, és a rájátszásban elérhessünk bármit, a playoffban úgyis néhány meccs alatt kiderül, hogy mire lehetünk képesek."

 

Benk András arról is beszélt, hogy az új edzőről jó benyomásokat szereztek, és várják a közös munkát Markus Juurikkalával. Csapatkapitányunk azt is kedvezőnek tartja, hogy a Szilágyi utcai új UTE-jégpályán májusban még korcsolyát tudnak húzni, a nyáron pedig száraz edzéseken végzik az alapozást a 2023/24-es szezonra. 

 

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.29. DAB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41