Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

CSAPATUNK KÉSZEN ÁLL A RAJTRA

Felnőtt 2022-09-11

 

A mieink számára pénteken, 18 órakor a DVTK Jegesmedvék ellen kezdődik a szezon a Megyeri úton. A rajt előtt csapatunk vezetőedzőjével, Virág Csabával beszélgettünk, aki szerint a felkészülés jól sikerült, a csapat új játékosai beilleszkedtek, így bizakodva várhatjuk az idei kiírást.

Augusztus eleje óta készül együtt a keretünk, mi történt az első hetekben?

Augusztus elején volt két nap, amikor már jégre mentünk, illetve szárazedzések gyanánt mobilizációs gyakorlatokat végeztek a srácok, hogy ne csak beleugorjunk az edzőtáborba. Ezt követően vidéken töltöttünk két napot csapatépítéssel a teljes kerettel, illetve a stábtagokkal. Rendkívül jól sikerült, érzékelhető volt, hogy jól megtalálta a csapat a közös hangot. Innen hazatérve kezdődött az edzőtáborunk. Naponta három jeges edzés, videózás, szárazedzések töltötték ki a mindennapjainkat. Ez nyílván nagyon megterhelő volt mindenkinek, de ez is volt a cél. Ebben az időszakban szerettünk volna minél több jeges kilómétert tenni a lábakba, ami sikerült is.

Ezután a megszokott edzéseket már felkészülési mérkőzések is színesítették, milyen következetéseket tudunk levonni ebből az öt meccsből?

Támadásban rendkívül jól bántunk a koronggal, ez egyértelműen látszott, nagyon jól találjuk meg a pályán azokat a helyzeteket, amik sikerre vihetnek majd minket. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a korong nélküli játékunkra, illetve a védekezésre, hiszen kevés gólon szeretnénk tartani az ellenfeleinket. Nyílván van még hova fejlődnünk, de a felkészülési mérkőzéseken is voltak remek harmadaink, meccseink. Az előző szezonhoz képest, az előszezon alapján úgy látom, hogy támadásban fogunk tudni előrelépni. Az is tetszett, hogy amikor nem ment jól a játék, akkor meccsen belül is tudtunk váltani, gondolok itt akár a FEHA19 elleni találkozóra, amikor a gyengére sikerült első harmad után tudtunk előrelépni, és a második játékrészben, ha jól emlékszem, 22-3 volt a javunkra a kapuralövési arány. Ezek mindenképpen pozitívumok, ugyanakkor mindig vannak olyan dolgok is, amiken javítanunk kell. Gondolok itt a kiállítások számára, illetve nem szabad túlzottan a támadásra koncentrálnunk, hiszen a jól működő védekezés a hosszútávú siker alapja.

Minek köszönhető, hogy támadásban javult a csapat?

Az új igazolásainkat mindenképpen kiemelném, többen képesek olyan egyéni technikás megmozdulásokra, amivel váratlanul zavarba tudják hozni az ellenfél védelmét. Az idei keretünkben vannak olyan képzett játékosok, akik 1-1 pillanatban a különbséget fogják tudni jelenteni. Múlt évben azért volt hatalmas hangsúly a védekezésen, mert nem mi voltunk a legtöbb gólt szerző csapat, így sokszor már azzal tudtunk meccset nyerni, ha 2-3 gólt lőttünk. Idén meg lehet a csapatban a több lőtt gól, de ezt akkor tudjuk majd kihasználni, ha a védelmünk is jól működik.

Mennyire elégedett az új igazolások teljesítményével?

Nagyon elégedett vagyok. Az első és legfontosabb, hogy olyan srácokat tudtunk igazolni, akik beleillenek az öltözői egységbe, így nagyon gyorsan sikerült is a beilleszkedésük. Nagyon jó brigád alakult ki. Játéktudást tekintve szintén elégedett vagyok a látottakkal, így ez egy jó kombináció.

Sokat emlegetjük a jó öltözői hangulatot. A gyakorlatban ennek a folyamatnak mi a titka, hogyan  sikerül megtalálni a megfelelő játékosokat?

Magyarország jégkorongos világa elég szűk. Pillanatok alatt terjednek az információk a játékosok emberi oldalával kapcsolatban is, mi pedig nyitva tartjuk a fülünket. Minden igazolásunkat megelőz egy alapos utánajárás, megkérdezzük olyan szakembereknek is a véleményét, akiknek adunk a szavára. Úgy gondolom, hogy ez nagyon nagyon fontos, hiszen hiába találunk ügyes játékost, ha a csapategységbe nem illik bele a személyisége, akkor nem fog tudni segíteni nekünk. Egy rothadt alma a kosárban megfertőzi a többit.

Közeleg a szezon, első mérkőzésünket a DVTK ellen játszuk, majd egy idegenbeli derbivel folytatjuk. Könnyebb, vagy nehezebb startra számít, mint az előző évi erdélyi túra volt?

Az idei bajnokság még kiélezettebb lesz, mint az előző, pedig ott is születtek meglepetésnek számító eredmények. Dunaújváros is, valamint a Székesfehérvár is jól igazolt légiósokat, valamint az ottani fiatalokon is érződik, hogy szereztek egy év Erste Liga tapasztalatot. Ugyan az előző kiírásban a tabella végén voltak, azt gondolom, hogy idén már több győzelmet fognak szerezni. A tavalyi sorsolás alakulhatott volna rosszabbul is, de szerencsére jól sikerült az erdélyi túránk. Idén örülök neki, hogy hazai pályán játszhatjuk az első meccsünket, reméljük sok szurkoló előtt.

Mit vár az első mérkőzéstől?

Miskolc egy nagyon jó, nagyon erős csapat. Hasonló játékerőt képvisel, mint mi, de mellettünk szól a hazai pálya előnye, amit tavaly is bizonyítottunk, hogy a nagyszerű szurkolótáborunk előtt még nagyobb energiákat tudunk megmozgatni. Biztos, hogy fegyelmezetten kell játszanunk, ez kulcsfontosságú lesz. Szeretem, ha keményen, agresszívan játszunk, de csak addig, amíg az a szabályosság keretein belül történik. A csapat készen áll a rajtra, bízunk benne, hogy a szurkolók is ugyanúgy várják a szezon első meccsét, mint mi, és sokan kilátogatnak majd pénteken.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

UTE - HKB 2019. 09. 13. című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41