Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

CSÍKSZEREDÁN KEZDŐDIK A TÚRA

Felnőtt 2022-11-25

Péntektől hétfőig erdélyi túrán vesz részt csapatunk, az első ellenfél a tavalyi Erste Liga-győztes Csíkszereda lesz. Az új vezetőedzővel felálló kék-fehéreket szeptember végén egyszer már sikerült felülmúlni ebben a bajnokságban.

Ötből-öt. A tavalyi alapszakaszban négyszer, idén eddig egyszer vertük meg a Sport Club Csíkszereda csapatát, ez a bravúr pedig az Újpesten kívül egyetlen csapatnak sem sikerült. 

Legutoljára napra pontosan két hónappal ezelőtt, szeptember 25-én találkozott a két csapat a Megyeri úton, akkor a mieink egy 58. percben belőtt büntetővel biztosították be 4:3-as sikerüket a tavalyi aranyérmes ellen.

Novemberben eddig a küzdő felek egyike sem játszott igazán acélosan az Erste Ligában, a Csíkszereda előbb a DVTK vendégeként kapott ki büntetőkkel, majd a székely rivális Gyergyó verte el őket oda-vissza, így a héten Hozó Leventét a kanadai Tom Coolen váltotta a kispadon. 

A mieink a hónap elején legyőzték hazai jégen a Brassót, majd büntetőkkel nyertek Székesfehérváron, utána viszont kikaptak idegenben Dunaújvárosban és Miskolcon is, így hatalmas kérdés, hogy pénteken az Újpest mászik ki a gödörből, vagy a házigazda Csíkszereda.

"Az erdélyi túrák extra nehezek, de igyekszünk mindent megtenni, hogy megnyerjük a meccseket. - nyilatkozta a meccs előtt csatárunk, Nemes Benjamin. - A Csíkszereda sokat gyengűlt a tavalyihoz képest, mi arra helyezzük a hangsúlyt, hogy gyors kontrákat tudjuk ellenük vezetni, és abból gólokat szerezünk."

A Sport Club Csíkszereda-UTE Erste Liga alapszakasz mérkőzés magyar idő szerint pénteken 17.30-kor kezdődik, a meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.14. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41