Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

CSÚCSRANGADÓVAL FOLYTATJUK

Felnőtt 2023-10-19

Szerda délelőtt érkezett meg Gyergyószentmiklósra, és ma este játszik a tavalyi Erste Liga győztes GYHK-val a jelenlegi listavezető Újpest. A mieink már túl vannak két átmozgatóedzésen Székelyföldön, és bizakodó hangulatban várják az összecsapást.

"Jól utaztunk, szerdán reggel érkeztünk meg, este és csütörtök reggel edzést tartott a stáb a csapatnak, ebéd után meeting, délután pedig indulunk a pályára. - számolt be a helyszínről csütörtökön délelőtt Vágvölgyi Bence, csapatvezető. - Két hiányzónk van; Miro-Pekka Saaralainen és Just Kyle betegség miatt nem utazott velünk, a többiek viszont egészségesek, és jó hangulatban, bizakodva készülnek az esti mérkőzésre."

A tabellán második Gyergyó eddig hét meccsen 14 pontot gyűjtött. Szilassy Zoltán csapata vasárnap játszott utoljára, akkor a székely rangadón 7:1-re verte meg hazai jégen a Csíkszeredát. 

A mieink mérlege eddig hibátlan az idei Erste Liga kiírásban; öt meccsből öt győzelem, így a GYHK-t egy ponttal megelőzve vezetjük a pontvadászatot. 

Tavaly az UTE az alapszakaszban kétszer is le tudta győzni a székely csapatot, 3:0-ra és 4:3-ra, igaz, mindkétszer a Megyeri úton, idegenben viszont mindkét alkalommal a hazaiak nyertek; 6:2-re és 1:0-ra. Válogatott védőnk, Pokornyi Dávid az utehoki.hu-nak azt mondta, a csapat most győzni szeretne a tavalyi bajnok ellen.

"Nem is álmodhattunk volna jobb kezdésről, de ez nem vakíthat el minket. - mondta Pokornyi Dávid. - Eddig ötöt nyertünk ötből, de ez egy olyan túra, ahol kőkeményen meg kell dolgoznunk minden pontért. A tavalyi bajnok ellen biztos nagyon nehéz lesz, de győzni akarunk, és minden meg fogunk tenni, hogy sikerüljön."

A kiváló újpesti szezonkezdettel kapcsolatban a múlt héten két gólt szerző játékosunk elmondta, hogy szerinte jót tett a csapatnak a vérfrissítés, de még közel sem járnak a legjobb formájuknál, azt a rájátszásra tartogatják.

Az GYHK-UTE mérkőzés magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik, a meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti felhasználóinak 1200 ft-os áron. 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. Matiné című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41