Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

CSÜTÖRTÖKÖN MŰTHETIK SAM COATTÁT

Felnőtt 2023-11-26

A Gyergyói HK elleni mérkőzésen súlyos sérülést szenvedő amerikai támadó állapota nem sokat javult, arcát a jövő héten műteni kell. A sérülést okozó GYHK-s Mike Dalhuisen megmozdulása álláspontunk szerint alattomos és sportszerűtlen volt, hiszen mindenféle előzmény nélkül ütötte le játékosunkat a mérkőzés első percében, akinek esélyes sem volt a védekezésre.

 

Sam Coatta annyira komolyan megsérült, hogy ebben a szezonban már biztosan nem játszhat, és az is kérdéses, hogy egyáltalán folytathatja-e a profi jégkorongozást. Arccsontja jelentősen elmozdult a törés következtében, emellett a bal szemüreg alapjának stressztörése, a bal arcüregének több oldali törése és az orr többszörös, szintén elmozdulással járó törése igazolódott.

 

Az eddig elkészült vizsgálatok alapján több lemez és csavar segítségével hozzák rendbe arckoponyáját. Mivel sérülése idegeket, és izmokat is érint, sajnos a teljes, maximális felépülés sem garantált jelenleg.

 

A meccsen egy másik újpesti hokis, Szabó Dániel is súlyosan megsérült, ő emlékezetkieséssel járó agyrázkódást szenvedett, miután hátulról nagy lendülettel a palánknak lökte őt a liga egyik legtöbbet bünetett kanadai-olasz játékosa. A megmozdulás aljas módon, nem a korong megjátszása érdekében történt.

 

A csütörtöki brutális szabálytalanságokra reagálva az UTE jégkorong szakosztálya pénteken közleményt adott, ki, amelyben leírtuk: felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk a gyergyói együttes néhány játékosának sportszerűtlen magatartását, valamint felszólítottuk a magyar szövetséget, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetét és az Erste Liga valamennyi szereplőjét, hogy a helyzetet kiemelten kezelve tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a versenysorozat biztonságosabb körülményeket teremtsen a játékosok számára, egyben javasoltuk a szabályok szigorítását is.

 

Az Újpesti Torna Egylet minden szükséges lépést megtesz azért, hogy érvényesítse álláspontját, és megvédje sportolóit az alattomos, sportszerűtlen brutalitástól a versenypályákon.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 06. UTE - MAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41