Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

DEAC SIKER A MEGYERI ÚTON

Felnőtt 2023-01-08

Két gólos hátrányból egyenlített, mégis kikapott csapatunk a Debrecen ellen hazai pályán. A DEAC a harmadik harmadban jobban játszott, ezt az iramot pedig ezúttal az UTE nem tudta felvenni, így a vendégek 5:2-re nyertek.

Az Újpestből ezúttal is hiányzott kiváló válogatott kapusunk, Rajna Miklós, valamint az FTC ellen megsérülő Kyle Just, és a hetek óta sérült Toni Henttonen is, a kapunkat ezúttal Sági Máté védte.

Az első harmadban mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, a DEAC kapujában Hetényi, a hazai oldalon Sági is nagyokat mentett, de gólt csak a vendégek tudtak szerezni. A 10. percben Szmirnov lódult meg egy kontrából, amit ellőtt Sági mellett. (0:1)

Fordulás után a 27. percben Muzzillo kiállítása után a DEAC szerzett újabb gólt, Jan Daleczky volt eredményes a kapuvas segítségével. (0:2)

A 30. percben a szlovák Jakub Izackyt állították ki vendégoldalon, a lila-fehér emberlőnyt Kovács Alex értékesítette. (1:2)

A 38. percben nagy nehezen összejött az UTE egyenlítése is, Balogh Bence indította a kilépő légióst, a kanadai Collin Shirleyt, aki Hetényi lábai közé tette be a korongot. (2:2)

Az utolsó felvonás 45. percében Mihalik András továbbított középre, a korong Muzzillo korcsolyájáról Spirko elé pattant, aki visszaszerezte a vezetést a DEAC-nak. (2:3)

A 49. percben ismét két gólos előnybe kerültek a vendégek: Daleczky és Mihalik vezette rá kettő az egyben Kiss Philre, az oda-vissza passzok után Mihalik András szerzett gólt. (2:4)

A vége előtt öt perccel a DEAC újabb gólt ért el, az egész meccsen eredményesen játszó Jakub Izacky az UTE kapuja mögül tálalt Novotny elé, aki nagy gólt lőtt Sági kapujába. (2:5)

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Szerintem az eredmény nem tükrözi azt ami valójában történt. Megvoltak a ziccereink, abszolút gólhelyzetek voltak, sokat dolgoztunk a hátrány ledolgozásáért, de a záró harmadban nem tudtuk feljebb kapcsolni az iramot. Ilyen kiélezett helyzetekben sokkal fegyelmezettebben kell játszanunk."

Kecskeméti Áron, másodedző - DEAC

"Az első illetve a záró játékrészben sokkal jobban játszottunk mint a második harmadban. Nagyon kiélezett, jó iramú mérkőzés volt, az Újpest az első góljával megfogott bennünket, nagyot küzdöttek az egyenlítő találatért. A második harmadszünetben nagyon jó beszédet mondott a vezetőedzőnk, kiemelte mennyire fontosak ezek a pontok  idén az Erste Ligában, mert kiegyenlített a mezőny. Jobb iramban játszottunk, végül ezzel nyertünk."

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.11. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41