Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

DEAC–UTE 3-2

Felnőtt 2021-01-11

Nem maradtunk Debrecenben sem pont nélkül, de büntetőkkel a hazai csapat nyert, így véget ért csapatunk hosszú győzelmi szériája.

Nagy elánnal esett neki ellenfelének a DEAC az elején, a rohanásból azonban nem lett gól, és egy kiemelt korong nyomán következő kiállítás meg is törte a a hazai lendületet. Az UTE gólveszélyes előnyjátékot mutatott, majd kiegyenlített hoki következett, helyzetekkel mindkét oldalon, az első harmad azonban 0-0-ra végződött.

A harmadik lila előny meghozta az első találatot, kipattanóból volt eredményes Szabad Kevin a 26. percben. Ekkorra egyértelműen a lilák irányítottak-kontrolláltak, és ez a folytatásban is így maradt. A második gól szintén fórból született, Bodó lőtt oldalról, a vas csilingelt, a korong befelé pattant, 0-2 a 38. percben. A kérdés innentől az volt, hogy a 3 sorral felálló – ám így is magabiztos – Újpest bírhatja-e a tempót a 4 erős soros Debrecen ellen az utolsó felvonásban.

David Musial fiai energikusan kezdtek egy áthúzódó hátrány kivédekezése után, majd előnybe kerülve a most debütáló Pisarik pontos lövésével összejött a szépítés is a 46. percben. Az egyenlítés ugyancsak meglett később, a villámgyorsan előrerobogó Filbrandt hátvéd megnyúlva tette be Kiss Patrik tökéletes passzát, 2-2 az 53. percben. A folytatásban több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás, ott sem tudtak dűlőre jutni a csapatok.

A büntetőlövések során három debreceni közül Hári és Dalecky is belőtte, az UTE négy próbálkozója közül senki, ezzel 3-2-re nyert a DEAC, a lilák pedig 8 győzelem után szenvedtek ismét vereséget.

David Musial, a DEAC vezetőedzője: “Nagyon gyengén kezdtünk, a második harmadban még ezt is alulmúltuk. A harmadikban sikerült magunkra találnunk, majd a ráadásban megszereznünk a pluszpontot, de összességében nem lehetünk elégedettek. Annyi vigaszunk lehet, hogy remek ellenfelet győztünk le.”

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője: “Pontatlanul játszottunk, rengeteg korongot elszórtunk elöl, így aztán sok időt kellett töltenünk hátul. Nagyobb fegyelmezettséggel a rendes játékidőben győzhettünk volna, szebb lett volna három ponttal távozni, de ebben a ligában minden pontot meg kell becsülni, így nem vagyunk teljesen elégedetlenek, mert nagyon jó ellenfél ellen szereztük.”

Fotó: Jani Martin/UTE

forrás. jkb.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.02. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41