Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

DERBI A VÁNDORKUPÁÉRT

Felnőtt 2022-12-28

A naptári év utolsó Újpest - Ferencváros derbijének nyertese a Vigh Balázs Vándorkupát is bezsebeli a győzelemmel együtt. A mérkőzés 15:45-kor kezdődik a Megyeri úti Jégcsarnokban.

Nem várja csapatunk a legkedvezőbb előjelekkel a karácsony utáni első Erste Liga meccsét. A DVTK Jegesmedvék elleni múlt pénteki mérkőzésen is gondott okozott a sok hiányzó.

Az utóbbi hetekben az Újpest hazai pályán nyújtott teljesítményére azonban nem lehet panasz. A Megyeri úton decemberben legyőztük a Gyergyót, a Dunaújvárost és az FTC-t is. Legnagyobb riválisunk ellen ráadásul egy nagyon emlékezetes, izgalmakkal teli, vérbeli derbit nyertünk meg 4:2-re. 

Az akkori találkozó feszültségét - legalábbis az Erste Liga Fegyelmi Bizottáságának határozata szerint - a vendégcsapat vezetőedzője, Fodor Szabolcs nem tudta megfelelően kezelni, így a szakember eltiltás miatt a mai derbin nem lehet ott a kispadon. 

Egyébként a december 11-én lejátszott mérkőzés óta az FTC nem szerzett pontot, a zöld-fehérek a múlt héten hazai pályán kaptak ki 3:2-re a DVTK-tól, a BJAHC vendégeként pedig sima 5:1-es vereséget szenvedtek. 

Az elmúlt hetek történései alapján elmondható, hogy szerdán délután sem fognak unatkozni azok a szurkolók, akik kilátogatnak a Megyeri útra, ahol az UTE - FTC-Telekom Erste Liga mérkőzés 15:45-kor kezdődik. 

Fontos információ, hogy az előző derbin történt szurkolói rendbontás miatt a fegyelmi határozatnak megfelelően csökkentenünk kellett a hazai belépők számát a mérkőzésre, így a jégcsarnok jegypénztárában csak 300 db jegyet értékesítünk.

Érdemes tehát az alábbi linket használva az Eventim felületén előre megvásárolni a jegyeket a meccsre, amelynek ezúttal külön tétje a Vígh Balázs Vándorserleg is.

Az Újpest és az FTC egykori játékosa 2017 januárjában, a tragikus verónai buszbalesetben hunyt el, a vándorkupát Vígh Balázs emlékére ajánlották fel szülei még abban az évben. Először a mieink nyerték meg a serleget, majd három éven át az FTC emelhette magasba, míg az előző szezonban visszakerült Újpestre a trófea, természetesen csapatunk célja, hogy itthon tartsa a kupát. 

Azok a hokiszurkolók, akik személyesen nem lehetnek jelen az Újpesti Jégcsarnokban, élőben nézhetik a mérkőzést a közmédia sportcsatornáján. 

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.29. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41