Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

DOBOGÓT ÉRHET A GYŐZELEM

Felnőtt 2021-01-30

Ha szombaton este sikerült megvernünk a ligautolsó Dunaújvárost, akkor a tabellán bekerülhetünk a legjobb négy közé, vagy akár felléphetünk a dobogóra is.

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a Megyeri úti UTE–DAB, amelyen két fura helyzetben lévő együttes találkozik. Az UTE kiváló formában volt az utóbbi időben, nagyon szépen felzárkózott az élmezőnyhöz, ám ezekben a napokban igen súlyos sérüléshullám bontakozott ki a keretben. Két meghatározó ember, Benk András és Kyle Just hetek óta hiányzott, majd csatlakozott hozzájuk Ladislav Sikorcin, illetve Chris Bodó és Rajna Miklós is, míg Szabad Kevin az eltiltását tölti, ez így közel két sornyi hiányzót jelent, úgy, hogy hatból öten csatárok, és mindannyian meghatározó emberek.

Hogy ilyen körülmények között miként lehet tartani a tempót, jó kérdés, de majd a gyakorlat megmutatja. Miközben persze apránként bizonyára visszatérnek a sérültek, a kényszerpihenő hossza csak Szabad esetében tűnik egyértelműnek. A szombati esti ellenfél ugyanakkor mélységes mély hullámvölgyben tartózkodik. A DAB hiába győzte le másfél hete a Gyergyót, utána a közvetlen riválisai ellen szaladt bele két masszív pofonba, és a vezérét is elveszítette Keegan Dansereau személyében. Az utolsó helyen álló gárda lemaradása a playoffos pozícióban tartózkodó Opten Vasas HC mögött 8 pont, ami nem behozhatatlan ugyan, de nem is túl biztató. 7 meccsük van háta az Acélbikáknak az alapszakaszból mindössze, ebből 4-re erdélyi túra keretei között kerül sor, egyértelmű tehát, hogy nagyon komoly bravúrokra van szükségük a továbbiakban. Amilyen egy újpesti siker is lenne számukra. Egyvalamit biztatónak vehetnek: az idén kétszer le tudták gyűrni a lila-fehéreket, igaz, az még a bajnokság kezdeti szakaszában volt, amikor a publikum egészen más produkciót várt tőlük, mint amilyet végül kapott. Az Újpest egyébként győzelme esetén megelőzné a MAC HKB-t és utolérné a DEAC-ot, bizonyára ez is nyújt némi plusz motivációt Nemeséknek a jégen.

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41