Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

DRÁMAI MECCSEN SZEREZTÜNK PONTOT

Felnőtt 2021-01-29

Szinte a komplett első sorunk is hiányában pontot mentettünk drámai csatában a listavezető FTC ellen. Nem játszhatott sérülés miatt Bodó, Benk, Sikorcin és Just, a kapuból pedig Rajna is hiányzott, az őket helyettesítők azonban hatalmasat küzdöttek, és kihozták a maximumot a mérkőzésből. 

A lilák annál is tartalékosabbak voltak, mint amire az előzetes információk alapján számítottunk, a hiányzok mellett azonban az összeállításban felbukkant viszont Zsigmond Áron és a svéd utánpótlásból ismert Rokaly-Boldizsár Richárd neve.

A zöldek ehhez képest megvoltak teljesen, és ennek megfelelő elánnal estek neki a hazaiaknak. A tűzijáték hamar meghoztta az eredményét, még ha furcsa góllal is, Kärmeniemi lövése két újpestin is irányt változtatva ment be Duschek kapujába, 1-0 a 3. percben. Ezután sajnálatos esemény törte meg a játék ritmusát, Szabad Kevin vakoldalról kőkeményen leütközte Berger Ákos játékvezetőt, aki nem tudta folytatni a munkát, hordágyon kellett őt levinni, nagyon sokáig állt a meccs, Babic Vladimir magára maradt, később a riasztott Kincses Gergely csatlakozott hozzá. Nem ez volt az utolsó sérülés, a nyitó harmad végéhez közeledve Arany Gergely Fradi-kapus lába aláfordult, cserét kért, Nagy Kristóf állt be. A fiatal hálóőrt gonosz góllal avatta fel Rafaj 2 másodperccel a szünet előtt, a vonal mögül lőtte meg a mamutot, bepattant, 1-1.

A második játékrészben jelentős Fradi-fölényt láthattunk a jégen, ami meddőnek bizonyult, Duschek ihletett formában védett, az UTE összeszedetten védekezett. Voltak események a másik oldalon is, egy alkalommal a gólvonalon állt meg a pakk Nagy mögött.

A harmadik felvonásban vezetést szerzett az Újpest, Pokornyi lőtt távolról, bement a kapus lábai között, 1-2 a 49. percben. A zöldek mentek, de akkora fölényt, mint a meccs egyes korábbi szakaszaiban, nem tudtak kialakítani. A harmadik fórjuk aztán segített rajtuk, Kärmeniemi lövése beakadt a jobb felsőbe. A rendes játékidőben már nem született újabb találat, így az FTC-Telekom először veszített pontot 2021-ben. Győztes szériáját mégis meg tudta hosszabbítani a Fodor Szabolcs-féle társaság, Kulmala lőtt és talált a 61. percben, 2-3, az éllovas előnye az üldözőivel szemben 12 pontra nőtt.

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

Virág Csaba, UTE: “Szeretnénk minden mérkőzésen győzni, csalódottak vagyunk, hogy ez nem sikerült, de bennünk most ennél nem volt több. Egyénenként és csapatszinten is kihoztuk a maximumot a meccsből, ez erre volt elég. Rossz érzés kikapni, de nem lehetünk csalódottak ezzel az egy ponttal.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Ha az egész meccset nézzük, akkor mondhatjuk, hogy kiegyenlített volt. Sok helyzetünk volt, vezethettünk és nyerhettünk volna, de ezek kimaradtak. Az Újpest rengeteg energiát tett bele ebbe a meccsbe, extra erőt merített a hiányzásokból. Örülünk, hogy a gyengébb játékunkkal is sikerült pontokat szereznünk, mert senki sem fogja nézni a legvégén, hogy milyen körülmények között lett meg ez a győzelem.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.07. UTE-Titánok című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41