Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

DRÁMAI MECCSET NYERT AZ UTE

Felnőtt 2022-03-09

A hiányzói ellenére zárkózott feljebb az Újpest a Debrecenre hazai pályán az Erste Liga negyeddöntőjében. Első számú kapusunkat, Rajna Miklóst Márkus Levente fantasztikusan pótolta, a csapat pedig nagy erőket mozgosított a jégen, hosszabbításban nyert 2:1-re, így folytathatja a szereplést a rájátszásban. 

Az előző három mérkőzéshez képest kicsit nyugodtabb tempóban indult a találkozó, az első harmadban sokáig kiegyenlített játék zajlott. Berta Ákos kiállítást érő megmozdulásának pillanatában, a 19. percben azonban az Újpest szerzett vezetést; egy végletekig kijátszott támadás végén Németh Attila nagyon önzetlenül passzolt Jack Suterhez, aki éles szögből lőhetett az üres vendégkapuba, 1:0.

A második harmad közepén a debreceni csapatkapitány szenvedett komoly sérülést. Egy saját botjáról felpattanó korong találta el Berta Ákost, akit vérző arccal vittek el a mentők. Ennek ellenére a 35. percben egyenlített a DEAC, Mazzag lőtt messziről, egy védő takarásából, így Márkus Levente nem tehetett a gólról, ezzel lett 1:1.

A harmadik húsz percben erőre kapott az Újpest, a mieink ebben a periódusban sokkal többet lőttek kapura, mint az ellenfél, de a gólszerzés a rendes játékidőben nem jött össze a lila-fehéreknek. 

Az öt az öt elleni hosszabbítás második percében azonban emberelőnybe került az UTE, Virág Csaba időt kért, ami után Nemes Benjámin Kyle Just kipattanó lövésével lezárta az ötödik meccset 2:1-el. 

Az UTE tehát nyert, ezzel a párharc állását 3:2-re módosította. Folytatás pénteken, 18.30-kor Debrecenben.

György József, vezetőedző (DEAC)

A mai mérkőzésen a párharc korábbi meccseivel ellentétben csak 20 percen át tudtunk komoly nyomást gyakorolni az ellenfélre, így azt kell mondjam, hogy megérdemelten nyert az Újpest, gratulálunk nekik. Berta Ákos kiesését nyilvánvalóan megéreztük. Annyit tudunk róla, hogy a szeme nem sérült meg, pedig elég "szépen" be volt dagadva. Összevarták az arcát és a száját, de ehhez képest jól van. A végeredmény miatt nincs dráma, tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk, talán ezt a meccset nem vettük elég komolyan. Ezt megbeszéljük, pénteken pedig folytatjuk tovább. 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

Nem szoktam soha kertelni, meg szoktam mondani a frankót. Az első két harmadban ahogy játszottunk, az kritikán aluli volt. Nagyon feltünő volt, hogy nem akarunk kikapni, de nekünk nyerni kell, és ez a két dolog nagyon sokban különbözik egymástól. Az első két harmadban nem volt meg bennünk az a győztes mentalitás, ami a harmadikban és a hosszabbításban már jelentkezett. Nem szoktam külön kiemelni játékosokat, de Márkus Levi komoly tartást adott nekünk hátul, illetve a fiatal junior srácok is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, úgyhogy előttük le a kalappal. Nagyon kellett nekünk a győzelem, ez önbizalmat és erőt ad ahhoz, hogy behúzzuk a következőt. Köszönjük a buzdítást az újpesti szurkolóknak, kellett, hogy átsegítsenek minket a holtpontokon. Szeretnénk, ha vasárnap is tudnánk hazai pályán játszani - ehhez a péntekit be kell húznunk - és reméljük, hogy akkor még ennél is többen kijönnek.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.03. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41