Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Derbi előtti zakó!

Felnőtt 2019-09-15

 A pénteki meccs az első alkalom volt, hogy kikaptunk a Hokiklubtól. Ráadásul még vezettünk is, de aztán a fegyelmezetlen kiállításainkat megbosszulta a HKB. Nem volt érdemtelen a vendég győzelem. Hétfőn lehet javítani, hiszen érkeznek a zöldek a lila-fehér szentélybe. 

A HKB egy utolsó előtti percben lőtt emberelőnyös góllal nyert a Megyeri úton.

Az UTE kapujában Duschek Dávid kapott lehetőséget a szezon első mérkőzésén, míg a Hokiklub Budapestnél Ian Sylves pályafutása első Erste Liga-meccsén védett. Az első harmad a kapusokról szólt, Duschek mind a 6, Sylves mind a 9 lövést védte. A gólcsend a 22. percben tört meg: Cody Carlson a saját kék vonalától megindulva becselezte magát a vendégek harmadába, ott hátrahagyta a korongot Eric Pancénak, a szlovén csatár pedig vezetéshez juttatta az újpestieket. A HKB a Kovács Sebestyén 2+10 perces büntetésével kapott negyedik emberelőnyét már kihasználta: Petres Magor Tivadar kapu mellől érkező passzát Szappanos Dávid lőtte be közelről Duscheknek. A mérkőzés 47. perce elhozta az első UTE-emberfórt, ám az 5 a 4 elleni helyzetből nem tudta újra megszerezni a vezetést a lila-fehér csapat. Nem sokkal később túl sok vendég játékos volt a jégen, azt ezt követő előnyben sem született meg az újpestiek második gólja. Három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt Pance ült ki két percre a játék késleltetéséért, a Hokiklub Budapest tilos felszabadítást is ütött az előnye során, ám végül kihasználta azt: Lakatos Levente lövését hiába védte Duschek, Szűcs István Gábor betalált a kipattanóból. A gólszerző egy perccel később kisbüntetést kapott, 47 másodperccel a vége előtt Szilassy Zoltán időt kért és lehozta kapusát. Hiába, az UTE nem tudta kiharcolni a hosszabbítást.

A Hokiklub Budapest 2-1-re nyert Újpesten. A HKB legközelebb szerdán játszik hazai jégen a Fehérvári Titánok ellen, az UTE hétfőn az örökrangadó keretin belül várja az FTC-Telekomot.

 

Hajrá Lilák!

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.01. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41