Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

EGY PONTOT SZEREZTÜNK GYŐRBEN

Felnőtt 2022-01-27

Pokoli nehéz mérkőzésen végig szaladt az eredmény után az UTE a Győr vendégeként. Csapatunk végül büntetőkkel kapott ki 4:3-ra, de így is visszaszerezte második helyét az Erste Liga tabelláján. 

 

A mieink soraiból hiányzott Nemes Benjamin és Kiss Dániel, valamint a felnőtt keret mindkét kapusa, Rajna Miklós és Márkus Levente is, így a kapuba a 19 éves Monostori Tamás állt be. A Virág-Baróti edzőpáros hiánya miatt az Újpest kispadjáról pedig ezen a mérkőzésen Hajek Márk és Ancsin János irányította a csapatot.  

 

A vezetést a hazai együttes már a hetedik percben megszerezte, Páterka Monostori Tamásról kipattanó lövését Szalma Zsolt lőtte be, 1:0.

 

Aztán a 17. percben Sam Coatta cselezett a jobb oldalon, majd váltott a kéken Kyle Justtal, kanadai támadónk takarásból lőtt hatalmas gólt a hosszú felsőbe, 1:1.

 

Az első játékrész végén Varga Arnold kapott egy kétperces kiállítást, a büntetése áthúzódott a következő harmadba is, amit így a Győr emberelőnyben kezdhetett meg. Ilyen körülmények között a 21. percben Szalma szerzett újabb gólt, 2:1.

 

A 33. percben viszont az Újpest került emberelőnybe, mégis a Győr ért el újabb találatot, Tornyai passzából Turbucz kontrázhatott, 3:1.

 

A lila-fehérek a 38. percben tudtak szépíteni, Kiss Patrik gyors keresztpasszából nagy gólt lőtt Just, 3:2.

 

Az egyenlítés a záró játékrészben, a 47. percben sikerült a mieinknek, egy gyönyörű akció végén Kovács Alex passzából Sam Coatta szerezte meg a 20. gólját a szezonban, 3:3. 

 

Az 57. percben a hazaiak játékosát, Lendák Martiint állították ki öt percre, de az emberelőnyt az UTE a rendes játékidőben és a hosszabbítás elején sem váltotta gólra. A ráadás öt perce után következtek a büntetők, amelyben éppen Lendák találata döntötte el a második pont sorsát, a végeredmény 4:3-lett az UNI Győr ETO HC javára. 

 

Hajek Márk, mb. vezetőedző (UTE):

 

“Nem úgy kezdtünk, ahogy mi szerettünk volna, de ezt annak a számlájára is lehet írni, hogy elég sok kihagyásunk volt, elég sok időt töltöttünk karanténban. Viszont a harmadik harmadban visszataláltunk a saját játékunkhoz, és onnantól kezdve uraltuk a mérkőzést. A büntetőlövések pedig mindig olyanok, mint a lutri, és most mi így jöttünk ki ebből. Emellett pedig szeretnék gratulálni Monostori Tamás kapusunknak, akinek ez volt élete első Erste Liga mérkőzése, és nagyon jó teljesítményt nyújtott.”

 

 

Ladányi Balázs, vezetőedző (ETO):

 

“Jól kezdtük a meccset, lehet azt mondani, hogy az első harmadban elég nagy dominanciát mutattunk az Újpest ellen, de nem tudtuk kihasználni úgy a helyzeteinket, ahogy kellett volna. Utána sikerült előnyt szereznünk, de sajnos elherdáltuk azt a fegyelmezetlenségeinkből adódóan. Felengedtük az Újpestet magunkra, így küzdenünk kellett azért is, hogy eljussunk egyáltalán a büntetőkig. A végén sikerült kivédekeznünk egy öt perces kiállítást, onnantól kezdve lélektanilag mienk volt a párharc.”

 

Fotó: UNI Győr ETO HC

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41