Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

EGYRE MAGABIZTOSABBAN JÁTSZUNK

Felnőtt 2020-12-01

A sérülések, és a betegségek miatt a szezon eleje, legalábbis az eredményeket tekintve, nem sikerült igazán jól felnőtt csapatunknak, mutatott játékban viszont nem maradtunk el az Erste Liga egyetlent együttesétől sem. Az utóbbi napokban viszont egyre szebb arcát mutatja az UTE, a jó játék mellett végre a pontgyártás is elindult, így ideális előjelekkel várjuk az FTC elleni jövő heti derbit. 

 Múlt hét szerdán gólzáporos meccsen győztük le a Vasast 8:6-ra, a mérkőzés után Virág Csaba mégsem nyilatkozott elégedetten. A vezetőedzőnk akkor azt mondta, hogy az erdélyi túrán a piros-kékek ellen mutatott “puhány játék” kevés lesz.

Az UTE sérülés miatt két kulcsjátékosát is nélkülözte a vasárnapi gyergyószentmiklósi mérkőzésen: a házi pontlista második helyén álló Just és rutinos Vorobjov sem volt ott a keretben. 

Ennek ellenére a mieink kezdték aktívabban a mérkőzést, de a 18. percben Koskiranta lövése után Duschek mamutjai között becsorgott a korong a kapuba. A második felvonás elején a meccs első emberelőnyét is kihasználta a GYHK, korábbi csatárunk, Pance volt eredményes. A második harmadban nem született gól, a záró játékrész elején viszont Benk emberelőnyben betalált, a felvonás közepén pedig egyenlíteni is sikerült, miután Lamoureux ért bele egy lövésbe, ami így védhetetlen lett, 2:2.

A rendes játékidő hajrájában mindkét csapat eldönthette volna a meccset, ezt a Gyergyói HK meg is tette: 36 másodperccel a vége előtt St. Amant góllal zárta lendületes szólóját. A meccs után Virág Csaba már arról beszélt, hogy a vereség ellenére a csapat játékát egyre biztatóbbnak látja. 

Ennek megfelelően alakult 24 órával később a Brassó elleni mérkőzés. A liga egyik legerősebb csapata ugyan jól kezdte a meccset, a 6. percben Tranca révén szereztek vezetést, az elnyűhetetlen Sikorcin viszont kisvártatva válaszolt, 1-1, és az első játékrészben már nem is változott az eredmény. 

Aztán a másodikban Bodó Chrisnek köszönhetően előnybe kerültünk, Sikorcin ezúttal asszisztból szerzett pontot magának. 

A harmadik játékrész 49. percében óriási lehetőség adódott a brassóiak előtt az egyenlítésre, több mint egy percig kettős fórban támadhattak, ezzel azonban nem tudtak élni. A Brassó kapusa, Tőke Zoltán 58:18-nál állt ki, ez 10 másodperc alatt meghozta a gyümölcsét a hazaiaknak, Carlo Finucci egalizált hat az öt ellen 2-2-re, így jöhetett a hosszabbítás. A csapatok öt perc alatt nem tudták döntésre vinni a dolgokat, a pluszpont sorsa a rávezetések elvégzésére kijelölt jégkorongozók kezébe került.  

A legjobbkor a legpontosabbnak csapatkapitányunk, Benk András bizonyult, az UTE 3-2-re nyert, így újabb dobogós ellenfél skalpját gyűjtötte be.

“Tudtuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk, miután vasárnap három sorral játszottunk nehéz mérkőzést a GYHK ellen Gyergyószentmiklóson, a Brassó pedig egy igazán jó csapat - értékelte a hétfő esti mérkőzést Virág Csaba. - Ezen a találkozón minden erőnkre szükség volt az első perctől az utolsóig. A rendes játékidőben rengeteg helyzetet kidolgoztunk, kiváló karaktert mutatott a csapat, és a hosszabbításban is jól játszottunk, szerintem megérdemeltük a két pontot.” 

A csapat legközelebb egy hét múlva, december 8-án kedden, derbit játszik a Megyeri úton a Ferencváros ellen.

HAJRÁ LILÁK!

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.14. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41