Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

ELHOZTUNK KÉT PONTOT DEBRECENBŐL

Felnőtt 2021-11-26

Három sorral is győzni tudott az Újpest a DEAC vendégeként hosszabbítás után, büntetőkkel. A kapuban Rajna Miklós több mint 98 százalékos hatékonysággal védett. 

 

Az UTE-ból ezúttal hiányzott Pokornyi Dávid, Kovács Alex, Kovács Sebestyén, Kiss Phil, Zsigmond Áron és Kiss Dániel is. A mérkőzés elején egymásnak estek a csapatok, de a két válogatott kapus, Rajna Miklós és a Debrecent erősítő Hetényi Zoltán is ihletett formában védett, így az első harmadban nem született gól.

 

A második 20 percben egy előző harmadban megítélt büntetés miatt emberelőnyben kezdett az Újpest, és Jago passzából Sam Coatta betalált, így a 21. percben lett 0:1. Alig két perc múlva öt az öt ellen Turcotte egyenlített, 1:1.

 

A harmadik játékrész és az öt perces ráadás sem hozott újabb gólt, ami leginkább Rajna Miklóst dicséri, mert a DEAC többet lőtt kapura. A büntetőből pedig szerencsére a mieink jöttek ki jobban, így nyert a tartalékos UTE, vagyis őrzi csapatunk a második helyet az Erste Liga tabelláján. 

 

György József, vezetőedző (DEAC)

 

“Fel voltunk készülve az Újpestből, tudtuk, hogy mi az erősségük, a liga egyik legjobb csapatai közé sorolnám őket. Dinamikusak, jó légiósokkal és az első harmadban ez meg is érződött, úgy gondolom, hogy ott nem sikerült azokat a dolgokat véghezvinni, amiket akartunk. A második harmadtól feljavult a játékunk, partiban voltunk. A harmadik harmadban voltak hátrányok, előnyök mind a két oldalról, de kivédekeztük. Úgy éreztem, hogy a végén az már egy lutri, hogy ki húzza ki a nyerő számot.”

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Úgy gondolom, ha teljes kerettel jöttünk volna, akkor is úgy játszottunk volna, mint most és ugyan ilyen kiélezett lett volna a meccs. Mivel nagyon megfogyatkoztunk, ugye három sorral érkeztünk, így két junior korú bekkel játszottunk, és Nemest aktivizáltuk hátvéd poszton. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére egy gólon tudtuk tartani ezt a Debrecent, az óriási dolog. Az elmúlt években nem nyerni jártunk Debrecenbe, nem könnyű nekünk ez a pálya. Nem azt mondom, hogy most jól játszottunk, inkább csak helyenként volt jó, de az biztos, hogy nagyon akart a csapat.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41