Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

ELŐKELŐ HELYRŐL VÁRJÁK A FOLYTATÁST

Felnőtt 2020-11-14

Befejezték az első körös szereplésüket a Kölyök csapataink is. A és B csapatunk is egy-egy vereséggel zárta az alapszakaszt, így mindketten a második helyen várják a folytatást, összesítésben 178 lőtt és 21 kapott góllal. A B csapatnak különösen fontos volt ez a helyezés, ami a továbbjutásukat jelentette az eggyel erősebb csoportba. 

 

„Elég nehezen kezdtünk neki a szezonnak, hiszen a teljes lezárás után csak heti háromszor tudtunk találkozni a játékosokkal a száraz edzéseken, azt is csak online – mondta Sommer Tamás vezetőedző. A jeges felkészülést már normális ütemben kezdtük. Minden a tervek szerint haladt, aztán a táborunk második napján megint másfél hét kényszerpihenőre mentünk. Azóta is próbáljuk behozni az elmaradásunkat, amik főként a játékrendszerünket érintik.”

 Jelenleg minden játékos egészséges, így mindkét kölyökcsapat szinte teljes kerettel tud edzeni és játszani. Ebben a korosztályban eddig a járvány nem okozott komolyabb gondot, minden meccset a kiírt időpontban tudtak lejátszani. Az edzők – az egyesülettel karöltve - próbálnak alkalmazkodni a kiírt szabályokhoz és megtenni mindent a játékosok és családjaik védelmében. 

 „Amikor a sorsolást kézhez kaptuk tudtuk, hogy lesz pár mérkőzés, amin nagy lesz a gólkülönbség. Arra nem számítottunk viszont, hogy a meccsek kilencven százaléka ilyen lesz. Lássuk be, az ilyenkor nagyon nehéz mit mondani a gyerekeknek illetve megfelelően motiválni őket. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen mérkőzéseken rengeteg rossz szokás tud kialakulni.

Így a célunk mindig az volt, hogy a saját tempónkban hokizzunk és a megbeszélt dolgainkhoz tartsuk magunkat 60 percen keresztül – mondta Zalavári Bence. - Próbáltuk kihívás elé állítani a gyerekeket.  Arra kértük őket, hogy bátran próbáljanak egy-két új technikát és játszanak kreatívan a pályán.”

 Ügyes és lelkes játékosok vannak, de az igazi megmérettetések még váratnak magukra. A középszakaszban már erősebb mezőnnyel lesz dolguk a fiúknak, előbbre nézve azonban ez szolgálja a fejlődésüket. 

 „A terveink messze túlmennek ezen a szezonon – mondta Sommer Tamás. - A hosszú távú célunk, hogy technikailag olyan szintre kerüljenek a gyerekek, amivel később bármelyik bajnokságban megállják a helyüket, legyen az magyar vagy külföldi. Ha ezt a szezont nézzük, akkor szeretnénk minél jobb eredményt elérni, illetve megfelelő kihívás elé állítani minden játékost.”

 „Számunkra fontos, hogy mindenki mosolyogva jöjjön a pályára és így is távozzon. Szerintünk ebben a korban elengedhetetlen, hogy a gyerekek jól érezzék magukat miközben kihajtják a lelküket is – tette hozzá zárszóként Zalavári Bence.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.21. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41