Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ELŐNY AZ FTC-NÉL

Felnőtt 2021-11-24

Parázs hangulatú ki-ki meccset hozott az UTE-Ferencváros kupa párharc első felvonása, amit 3:2-re a zöld-fehér csapat nyert meg. Folytatás jövő héten a Tüskecsarnokban.

 

Komoly iramban kezdték a csapatok a kupa-derbit, aztán rögtön a nyolcadik percben kettős emberelőnyhöz juttatták az FTC-t, amit egy perccel később Fowlie váltott gólra, 0:1.

 

A 15. percben a lila-fehérek is emberelőnybe kerültek, és pillanatok alatt egyenlített a hazai alakulat, Benk András góljával lett 1:1.

 

A harmad lefújása után komolyabb csetepaté zajlott a jégen, előbb Tamminen akaszkodott össze Pokornyival, majd Tóth Adriánn is összeverekedett Sam Coattával, az előbbi páros 2-2, az utóbbi pedig 5-5 perces kisbüntetést kapott, valamint az FTC-ből kiállították Bohuniczkyt is.

 

A 23. percben ismét öt a négyben támadhattunk, de korongot vesztett az Újpest, így Kulmala vezethetett rá Rajna Miklósra, és gólt szerzett, így emberhátrányban vette vissza az FTC-Telekom a vezetést a 23. percben, 1:2.

 

A 25. percben Nagy Gergő ártalmatlan helyzetben lőtte a korongot az Újpest kapuja elé, amibe Karmeniemi ért bele finoman, ezzel becsapva Rajnát, 1:3. Az FTC gólja után Virág Csaba időt kért.

 

A folytatásban még percekig az UTE kapuja előtt zajlott a játék, a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni a Ferencváros agresszív letámadásával. 

 

A 31. percben aztán Just nyert meg egy bulit a tamadoharmadban, amit Coatta egyből a kapu jobb felső sarkába bombázott, 2:3.

 

Az utolsó harmadban többször is játszott emberelőnyben a hazai csapat, de hiába jártak közel az egyenlítéshez, újabb gól nem született, így az FTC-Telekom minimális előnyből kezdheti a jövő heti visszavágót.

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző (FTC-Telekom)

 

Nem is kérdés, hogy komoly presztízscsatát láthattunk a jégen, hiszen a Magyar Kupa négyes döntő a cél. Egyértelmű mindkét csapat számára, hogy eleve a derbi teljesen mindegy, hogy miről szól; Magyar Kupa, vagy Erste Liga, presztízsmeccs. És mind a két csapat úgy készül, hogy nyerni szeretne, és 100 százalékon fog pörögni, ez pedig így is történt. Nagyon jó hokismeccset játszottunk, úgy gondolom, hogy öt az ötben jobbak voltunk, csak rengeteg időt töltöttünk hátrányban, és az előnyeiben az Újpest nagyon veszélyes volt. Szerencsére a végén sikerült úgy abszolválni a meccset, hogy egy góllal többet lőttünk, mint ők, és ez természetesen mindig jó az UTE ellen egy derbin, főleg, ha az Újpesti Jégcsarnokot hagyhatjuk el győzelemmel, szóval nagyon örülünk. Annyi a dolgunk, hogy ma ágyba bújjunk, és holnaptól dolgozunk tovább még keményebben.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

A második harmadban volt egy rövidzárlatunk, amikor kicsit letértünk arról az útról, amelyen szeretünk játszani. Egyetértek abban, hogy ez egy pikáns ki-ki mérkőzés volt. A harmadik harmadban igazából minden a terv szerint alakult, és mindent jól csináltunk, egyedül a gól hiányzott, minden más megtörtént. Egy gól az nem gól, úgyhogy jövő héten úgy megyünk a Tüskébe, mint minden áldott alkalommal, hogy nyerni akarunk.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.16. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41