Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

ELŐNYBE KERÜLT A DEAC

Felnőtt 2023-10-31

A Magyar Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén a DEAC gárdáját fogadta az Újpest a Megyeri úton. A nem túl nagy iramú meccsen a mieink nem tudták önmagukat hozni, míg a Debrecen elsősorban jó kapusteljesítményének köszönheti, hogy előnybe került.

 

A mieink kapujába ezúttal a fiatal Sági Máté állt, míg a DEAC ketrecét ezúttal is a rendkívül rutinos Hetényi Zoltán védte, a felnőttcsapat tagjaként pedig először nevezték be a Magyar Kupa sorozatba a lilák a mindössze 17 éves csatárt, Lőczi Barnabást, aki az Erste Ligában vasárnap már jégre lépett a FEHA 19 ellen.

 

Az első félidőben visszafogottan kezdtek a csapatok, csak helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, de azokat biztosan fogták a kapusok. Az első 20 perc egyelten kiállítást hozott; magas bot miatt a Debrecen hátvédjét, Niks Krollist ültették le két percre, de nem tudtuk kihasználni az emberelőnyt.

 

A második játékrészben is csak az utolsó percekre pörögtek fel igazán az események. Először az Újpest szerzett gólt a 34. percben, méghozzá nem is akármilyet. Saarelainen átadásából a DEAC alapvonalán álló Szabó Rácz Maxim meglepetésre nem középre passzolt, hanem szinte lehetetlen szögből tüzelt Hetényi hálójába. (1:0)

 

Sajnos a szünet előtt nyolc másodperccel a DEAC szintén egy szép góllal egyenlített. Mihalik jól sikerült keresztpassza után a fehérorosz csatár, Buchkin volt eredményes, akiről kissé lemaradtak a hazai védők. (1:1)

 

A 46. percben megkapta második emberelőnyét a DEAC, miután bottal ütés miatt Pokornyi Dávidot ültették le két percre. Az UTE 118 másodpercig tartotta magát, aztán a cseh Novotny talált be Krollis passza után egy jól kijátszott figura végén. (1:2)

 

Az 57. percben nagy lehetőséghez jutottak a mieink, amikor fogásért a debreceni Mazzagot ültették le a játékvezetők, de az Újpest csak helyzetekig jutott, egyenlítenie nem sikerült. Időt az utolsó percben sem kért Markus Juurikkala, és Ságit sem vitte le, leketyegett a találkozó újabb gól nélkül, és a DEAC került előnybe, annak ellenére, hogy az Újpest dolgozott ki több helyzetet a meccsen.

 

A debreceniekkel legközelebb pénteken játszunk az Erste Ligában, szintén hazai pályán, a Magyar Kupa párharc visszavágóját pedig november 21-én rendezik a hajdúsági vármegyeszékhelyen.

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Sokkal jobban játszottunk ma, mint az előző két meccsen, többször domináltunk is, időről-időre nagyobb nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. Jelenleg hadilábon állunk a góllövéssel, és ez nemcsak a mai meccsre, hanem az elmúlt néhány találkozónkra is igaz. A szoros meccseken, ha nem lövi be egy csapat a helyzeteit, akkor kikap, ez a hoki törvényszerűsége, és ez történt ma is."

 

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző - DEAC

 

"Az utóbbi meccseken rendre mi lőttük kapura kevesebbet, ráadásul visszajőve a hétvégi székely túráról, egyértelmű volt, hogy egy kicsit fáradtabbak leszünk, úgyhogy próbáltunk okosan, taktikusan játszani. Arra fókuszáltunk, hogy ezúttal használjuk ki a helyzeteket, nem úgy, mint a legutóbbi meccsünkön tettük, szerintem ez jól sikerült." 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.11. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41