Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

ELŐNYBEN BŰNTETTEK A TITÁNOK

Felnőtt 2021-10-14

A szezon eddigi kilenc meccsén hibátlanul játszott emberhátrányban az UTE, a Titánok ellen azonban ez a sorozat megszakadt. A mieink ugyan egymás után az ötödik mérkőzésükön is pontot szereztek, de a hosszabbítás utáni szétlövést a hazai csapat nyerte, így a székesfehérváriak az első két pontjukat az Újpest ellen szerezték meg az Erste Liga idei kiírásában.

 

Az UTE kapuját az idény során először nem Rajna Miklós védte, Virág Csaba vezetőedző ezúttal a fiatal Márkus Leventének adott lehetőséget. 

 

A mérkőzés eleje a lilák szempontjából ezúttal is kedvezően indul, a hatodik percben védőnk, Kiss Dániel talált be, 0:1.

 

Aztán a 9. percben Stadelt állították ki az Újpestből, és az idény során először (!!) gólt kaptunk emberhátrányban, Ambrus Csongor volt eredményes a Titánoknál, 1:1.

 

A harmad hajrájában fokozódtak az izgalmak, először a fehérvár került emberelőnybe, ez két kiállítás után már hátránnyá változott, végül kiállították a második újpesti játékost is, így három a három ellen zajlott a játék. Aztán Ambrus tért vissza a 19. percben a padról, így ismét emberelőnyben szerezhetett újabb gólt, 2:1.

 

A második harmadot egy gyors válaszgóllal kezdték a lilák, Stadel átadása után Németh Attila csúsztatta a kapuba pakkot, 2:2.

 

Aztán a mieink nem igazán hatékony védekezése miatt a 26. percben megint vezetést szereztek a Titánok, a csapatkapitány Reiter Attila bombája talált utat Márkus kapujába, 3:2.

 

A két csapat közti tudásbéli különbség először a harmadik játékrészben mutatkozott meg, a Titánok alig tudtak kijönni a saját védekező harmadukból. Az utolsó tíz percben két kapuvasat is ütött az UTE, de az egyenlítés csak az 55. percben jött össze, Kiss Phil korcsolyázott el a kapu mögött, Kiss Dániel pedig lőhetett kapásból, 3:3.

 

A rendes játékidő végéig nyomott az Újpest, de újabb gólt nem szerzett, így következett az öt perces hosszabbítás, amelynek rögtön az elején Jago ért egyedül a Titánok kapuja elé, de nem tudott Szeles eszén túljárni. 

 

Az öt perc alatt sem dőlt el a meccs, így jött a szétlövés, amely a hazai csapatnak kedvezett. Az első öt pár utolsó lövője, Reiter Attila fektette el Márkus Leventét, és felette gólt szerzett, ezzel a plusz egy pont a székesfehérvári fiatalokhoz került, 4:3.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Hiába szerettünk volna jól beleállni a mérkőzésbe, ez nem sikerült. Cseréről cserére szenvedtünk az első 40 percben. Ha csak a harmadik harmadban sikerül megfordítani a szériát, akkor még a hoki Istenek sem állnak mellénk, kifelé pattan a vasról például. Azt kaptuk, amit érdemeltünk. Nem szerettünk volna így játszani, nagyon sokat hibáztunk. A fiatal csapat nagyon jól kontrázott, és megragadta az adódó alkalmakat. Sajnálom, hogy itthagytunk pontokat, de azt hiszem, hogy jó leckét kaptunk ma.”

 

Anatoli Bogdanov, vezetőedző (Titánok) 

 

“Nagy megkönnyebbülés, hogy végre sikerült győzni, mivel a srácok már 10 hete nagyon keményen edzenek. Tovább kell vinnünk a jó dolgokat ebből a győzelemből, és menni tovább, dolgozni serényen. Voltak meccsek, amikor jól mentünk, és mégsem jött az eredmény, így azt gondolom, hogy már kijárt nekünk a pontszerzés. Említettem már a szerencsét ebben a szezonban, hogy ki kell érdemelni, és szerintem ma megdolgoztunk érte. Több vasat is lőtt az UTE, de szerencsénk volt, védtük a kapu előtti területet, és jól használtuk ki a helyzeteinket. Nagyon örülök a srácoknak, akik úgy ünnepelnek az öltözőben, mintha bajnokságot nyertünk volna. Lenyűgöző!”

 

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41