Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

ELŐZHETÜNK

Felnőtt 2021-02-25

Egyetlen kérdés maradt nyitva az Erste Ligában, éspedig az, hogy csapatunk meg tudja-e szerezni az alapszakasz ötödik helyét. Ehhez csütörtökön a MAC-ot kell legyőzni idegenben.  

Három meccsel a vége előtt lényegében minden fontos kérdés eldőlt a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. Azok után, hogy kialakult az első négy sorrendje, szerdán az Opten Vasas HC is bebiztosítta a helyét a legjobb 8 között, 2018 óta íródó története során először, tudjuk immár azt is, hogy ki lesz a 7. és a 8. a tabellán. Csak azt az egyet nem tudjuk, hogy a MAC HKB Újbuda vagy az UTE végez ötödikként a rangsorban.

Az újbudaiak kiválóan kezdték a szezont, egyes időszakokban az élen is álltak, igaz, akkoriban több meccsnél tartottak, mint a valós favoritok. Az új naptári év azonban sokkal kevésbé sikerült a társaságnak, ekkor már a pontok 50 százalékát sem sikerült megszereznie. A “rozsomákok” legjobb meccse ebben az időszakban február 6-án volt az FTC-Telekom ellen – 5-1-re nyertek –, a legrosszabb pedig 19-én az UTE otthonában, amikor is 10-1-re kikaptak. Ezt még egy vereség követte, a rájátszásbeli pályaelőnyért folytatott csatát a DEAC nyerte 4-2-re Debrecenben. A lila-fehérek ennél jobb formát mutattak az idény előrehaladtával, 8 meccses győztes szériájuk is volt, és bár a második erdélyi túrájuk – nem kis részben rengeteg sérültjük miatt – igen gyatrán sikerült, hazatérve ismét magukra találtak, az Újbuda kiütése után a Vasast is simán elintézték.

Ha így nézzük, inkább az UTE a csütörtöki csata esélyese. A 6. helyen álló liláknak 2 pont a hátrányuk, az előzéshez tehát rendes játékidőben kell nyerniük a Tüskecsarnokban. Az összecsapást élőben közvetíti a köztelevízió sportcsatornája.

fotó: Jani Martin/UTE

forrás: jkb.hu

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.12.30. UTE - MAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41