Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

ELVESZETT A VERETLENSÉG

Felnőtt 2023-10-27

Nyolc mérkőzés után vesztette el veretlenségét csapatunk. A mieinknek ezúttal nem volt szerencséje, csak az első harmadban háromszor találták el a kapuvasat.

Pedig két hét után újra játszott a finn Saarelainen, viszont Kyle Just továbbra sem állt a csapat rendelkezésére. Rögtön a meccs elején emberhátrányba kerültünk rossz csere miatt, de kapusunk, Rajna Miklós magas szinten védett. A gólszerzéshez először az UTE került közel, az első kapuvasat védőnk, Pokornyi Dávid lőtte a nyolcadik percben. 

A 12. percben aztán a vendégcsapat szerzett vezetést, egy védelmi hiba után Molnár járt túl Rajna Miklós eszén. (0:1)

A gól után először a BJAHC került újra helyzetbe, aztán Kovács Patrik blokkja után Sam Coatta úszott meg, és ütött vasat, a harmad végén pedig Saarelainen lövése csilingelt a ketrecen.

A második harmad is egy újpesti kapuvassal indult, Metsavainio próbálkozása maradt ki.

Aztán a 30. percben újra a BJAHC volt eredményes, egy kontratámadásból Mozer tüzelhetett, a kapu előtt Galoha még beleért, Rajnának nem volt esélye. (0:2)

Öt perccel később újra Kangyal Balázs együttese vezetett veszélyes támadást, Rajna Miklós a sisakjával mentett. 

A 31. percben szépített az UTE, egy újpesti támadás végén Szabó Rácz Maxim passzolt Silfvernek, aki messziről lőtte be a a jobb felső sarokba. (1:2)

A 35. percben Tóth Richárd szlalomozott végig az újpesti védelmen, lövése után Rajna sisakkal hárított.

A harmadik játékrész első néhány perce meddő mezőnyjátékot hozott, majd a 49. percben Csulihin növelte a vendégelőnyt. (1:3)

A meccs hátralevő részét végigtámadták a lilák, de nem szereztek újabb gólt, pedig a végén Markus Juurikkala időt is kért, Rajnát is levitte, de csak nagy-nagy helyzetekig jutott a hazai csapat.

Kangyal Balázs, vezetőedző BJAHC

 

Szoros mérkőzést játszottunk, nem hinném hogy nagy különbség lenne a két csapat között. Az előző mérkőzésen mi lőttünk többet kapura, ők nyertek, ma mi lőttünk kevesebbet, és mi nyertünk. A győzelmünknek a kiváló kapusteljesítmény volt az alapja, készültünk erre a meccsre, tudtuk, hogy kisebb a pálya tavalyihoz képest, és annak ellenére, hogy kulcsemberek sérültek voltak nálunk, a fiatalok jól éltek a lehetőséggel, és szépen bizonyítottak a több jégidővel. Az Újpest remek rajtot produkált, kompakt, kiváló csapat, emiatt hatalmas fegyvertény, hogy ma itt tudtunk nyerni.

 

Markus Jurikkala, vezetőedző, UTE

 

Nagyon sok helyzetünk volt, de kevés sült el jól, és a túloldalon kiválóan védett a kapus. Az első harmadban sokkal jobbak voltak, mint mi. A második harmadban főleg, de a harmadik játékrészben is javult a játékunk. Összességében egy szoros meccset játszottunk. Attól jó egy liga, ha mindenki el tud kapni mindenkit, ettől izgalmas a szurkolóknak, megérdemelten nyert ma a BJA.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.03. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41