Dátum: 2024 május 4. (szombat) | Mónika, Flórián

hírek

ERDÉLYBEN TOVÁBBRA IS VERETLENÜL

Felnőtt 2024-01-11

Négy meccs, négy győzelem, eddig az aktuális Erste Liga szezonban ez az Újpest mérlege Székelyföldön. Csütörtökön este a második túra első meccsén a Brassót sikerült legyőznünk, hosszabbítás után 4:3-ra.

 

A várakozásoknak megfelelően két hasonló játékerőt képviselő csapat benyomását keltette a hazai pályán játszó Brassó és az UTE a mérkőzés elején. Aztán a mieink mégis megszerezték a vezetést, amihez először kivédekeztek egy emberhátrányt, majd értékesítették az első emberelőnyüket is. Öt a négy ellen Nyquist küldött egy jó korongot a túloldalon álló Szabó Danihoz, akinek kipattanó lövésére Travis Ewanyk csapott le közelről és büntetett. (0:1)

 

A gólunk után magasabb sebességre kapcsolt a hazai együttes, Valchar lövés nem sokkal később még az újpesti vason csattant, a 17. percben viszont Kovács Alex korongot vesztett hátul, a hibát pedig Kóger Dániel könyörtelenül használta ki. (1:1)

 

Két perccel később viszont éppen Kovács Alex küzdött nagyot a pakkért a palánknál, ő Nyquisthez passzolt, aki jól vette észre középen Ewanykot, aki ezzel már a második gólját szerezte az első harmadban. (1:2)

 

A második harmadban a Brassó kezdett jobban, de Rajna bemutatta szokásos bravúrjait, így nem tudott egyenlíteni a hazai csapat, majd a mieink is kidolgoztak két gólhelyzetet, de Saarelainen próbálkozása elakadt Dubeau kapusban, Benk korongját pedig a kapuvas állította meg, így maradt a vékony újpesti előny a zárószünetre.

 

Az utolsó 20 perc elején gyorsan hátrányba került a lila-fehér alakulat, és a 43. percben ennek meglett a böjte; Piché nagy lövése még nem jutott el Rajna kapujáig, a blokkról lepattanó korongot viszont Valchar belőtte, így újra egál lett az állás (2:2).

A gól után a csapatok a gázra léptek, adódtak helyzetek mindkét oldalon, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hazai együttes dolgozott ki nagyobb helyzeteket, ezeket azonban Rajna hatalmas bravúrokkal hárította. Aztán három perccel a vége előtt újra előnyből lőtt gólt az Újpest, Kiss Patrik volt közelről, egy lecsorgó korongból eredményes az 59. percben. (2:3)

A gól után azonnal időt kért a Brassó, levitték Dubeau kapust, és a mezőnyben előnybe kerülő kék-sárgák még ugyanabban a játékpercben egyenlítettek Valchar és Van Wormer révén. (3:3)

A ráadás újabb Rajna-parádéval indult, aztán a hosszabbítás harmadik percében Mestävainio iramodott meg, majd a saját kipattanóját Christian Silfvernek botozta át, finn védőnk pedig közelről ritkán hibázik, ezúttal se tette. (3:4)

A két csapat idei negyedik meccsén így negyedszer győzött a vendégegyüttes. 

Markus Juurikkala - vezetőedző, UTE

"Természetesen örülünk a győzelemnek, mert nagyon jó csapat ellen játszottunk, de sajnos ma sem hokiztunk olyan jól, amennyire szerettünk volna. A második harmadban az ellenfél dominált a jégen, mi pedig a túlélésért küzdöttünk, csak Rajna Miki tartott minket meccsben. A jégkorong egy olyan sport, ahol néha jó játékkal veszít a csapat, máskor harcol, küzd, de leginkább csak a szerencsének köszönheti a győzelmet. Mi ezúttal az utóbbi kategóriába tartoztunk. Örülünk a két pontnak, és megyünk tovább."

Dave MacQueen - vezetőedző, Corona Brassó

"A mérkőzés elején nem figyeltünk eléggé, de aztán átvettük a meccs irányítását, sokat kerestük a módját a gólszerzésnek, de nem nagyon találtuk. A mérkőzés végén aztán többször is elcserélte magát az Újpest, de ezt nem látták a játékvezetők, míg ők egy emberelőnyből gól tudtak szerezni. Még szerencse, hogy az utolsó leheletünkkel be tudtuk lőni a harmadik gólt, így egálra hoztuk a rendes játékidőt. A hosszabbításban aztán egy szerencsés találattal nyertek, így annak ellenére, hogy uraltuk a meccset, nem három pontot szereztünk, csak egyet. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapatom játékával, de meg kell találnunk a módját annak, hogy megnyerjük a hazai mérkőzéseinket."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.29. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41