Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

ERŐLTETETT MENETBEN

Felnőtt 2022-01-04

Kilenc nap alatt az ötödik meccsét játssza kedden kora este Dunaújvárosban a csapat. A mérkőzés favoritja természetesen az UTE, de ez a sorozat minden játékos számára megterhelő.

 

Ellenfelünk, a Dunaújvárosi Acélbikák csapata kifejezetten rossz szériában van. A DAB az utóbbi kilenc meccsét elvesztette, igaz, hogy ezidő alatt kétszer játszottak az FTC-Telekommal és a Csíkszeredával is. A tavalyi év utolsó fordulójában azonban legalább a pontszerzés összejött Leo Gudas csapatának Miskolcon. Az előző fordulóban, vasárnap pedig a Győr otthonában szoros meccsen csak  4:3-ra kaptak ki. Az FTC elleni - két ünnep között lejátszott - mérkőzés is bizonyítja, hogy a hazai pályán játszó Acélbikákat nem lehet félvállról venni, hiszen a Ferencváros csak egy utolsó harmadban szerzett góllal tudta felülmúlni őket 1:0-ra. 

 

A mieink kiváló formában várják 2022 második meccsét. A decemberi válogatott szünet óta négy mérkőzést nyert meg az Újpest, vasárnap éppen a ligaleső Ferencvárost verték meg idegenben egy nagyon emlékezetes derbin. 

 

A sűrű menetrend miatt azonban nehéz az esélylatolgatás. Az Erste Ligában jelenleg minden csapat két-három naponta lép jégre, ez az utazásokkal együtt a játékos számára nagyon megterhelő feladat. 

 

“Négy meccset sikerült megnyernünk, ez mindenképpen jó. - mondta a mérkőzés előtt Pokornyi Dávid, a lila-fehérek védője. -  A következő meccsünket a Dunaújváros ellen játszuk, ez lesz  zsinórban az ötödik rövid idő alatt. Nagyon nehéz összecsapásra számítok, mert egy ilyen széria fejben és fizikálisan is megterhelő.”

 

A DAB-UTE mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, a meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.23. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41