Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

EZ IS RANGADÓ A JAVÁBÓL

Felnőtt 2022-12-20

Idén eddig nem ment az Acélbikák ellen a mieinknek. Október 21-én az Újpest hazai pályáján kapott ki 2:1-re az újvárosi gárdától, míg november elején egy győztes lila-fehér szériát akasztott meg azzal a finn Eronen Niko csapata, hogy Dunaújvárosban is győzött 7:4-re a DAB a mieink ellen.

 

Ennyit a két csapat közti különbségekről, mert a hasonlóságok sokkal egyértelműbbek. Hiszen a szezon előtt a lilákat és az acélbikákat is jóval feljebb rangsorolták a szakértők annál, ahogy most állnak az ligában. 

 

Mindkét csapat nagyon gyengén játszik idegenben, és a tabellán közvetlen riválisoktól is gyűjtött már be vereséget, viszont a DAB és az Újpest is bármikor kész a meglepetésre. A DAB például tudott nyerni a listavezető Gyergyó otthonában, általában a legjobbak ellen is sok gólt szerez, és annak ellenére van csak hárommal kevesebb pontja a tabellán, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az Újpestnél, így a karácsonyi előtti mérkőzés tétje a nyolcadik hely megtartása a hazaiak szempontjából.

 

A válogatott szünet előtt az UTE játszott jobb formában, akkor a mieinkink egy vérbeli rangadón győzték le a Ferencváros együttesét 4:2-re, míg a Dunaújváros egy hat meccses vereségszériában van, utoljára 10 napja a DEAC vendégeként kapott ki. 

 

A meccs külön érdekessége, hogy Dusan Kmec november eleje után visszatér a Megyeri útra. Az Újpestről elküldött hátvéd az elmúlt heteket a szlovák másodosztályban töltötte, a DAB azonban hétfőn bejelentette szerződtetését.

 

A találkozó december 20-án, kedden 18 órakor kezdődik Újpesten. Az UTE-DAB mérkőzésre jegyeket venni az Eventim-felületén, valamint a mérkőzés előtt a jégcsarnok pénztárában lehet. 

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.08.18. UTE - HK Levice című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41