Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

EZ NEM INDULT JÓL

Felnőtt 2023-02-08

Meglepetésre sima Dunaújvárosi győzelemmel kezdődött a Megyeri úton a rájátszás-kvalifikációs párharc. Az Acélbikák hatékonyan kontráztak, és szerencséjük is volt, így 3:1-re múlták felül az Újpestet.

 

Nem kezdtek túl magas hőfokon a csapatok, szorványosan alakultak ki kisebb helyzetek mindkét kapu előtt. Az első ziccerért még kihagyta a Dunaújváros, Valtola lépett meg egyedül, de Rajna Miklós a helyén volt. 

 

Aztán idegenlégiósainak köszönhetően gyorsan két gólos előnybe került a DAB, előbb a 17. percben a norvég állampolgárságú Ödman Hadzinikolic Oliver szerezte meg a korongot Rajna elől,  majd a középen érkező szlovák Nejc Brus elé passzolt, aki nem hibázott. (0:1)

 

Két perc múlva a finn Erik Embrich átadásából a fehérorosz Iván Ribcsikhez került a korong, aki helyzetbe cselezte magát, és megpattanó lövése utat talált a hazai kapuba, (0:2) kis szerencsével ezt a találatot is hatástalaníthatta volna Rajna Miklós.

 

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, az UTE erőltette a támadásokat, dolgozott ki nagy helyzetet, szerzett oldalhálót, viszont így hátrányban nem rendezkedhetett be a szokásos kontrákra, míg ugyanezt a dunaújvárosiak megtették. A 30. percben is egy ilyen helyzetből szerezték az újabb góljukat, megint Ödman Hadzinikolic készített elő szépen, a gólszerző pedig Embrich lett közelről. (0:3)

 

A gól után Virág Csaba időt kért, de ez sem segített a lilákon, ebben a harmadban nem született újpesti gól.

 

Érdekesség, hogy a meggyőző újvárosi előny ellenére a kapuralövések száma két harmad után közel azonos volt, a játékvezetők pedig engedték a keményebb játékot, hiszen az első 40 percben egyik oldal sem kapott kisbüntetést.

 

Az utolsó harmadban a mérkőzés első és egyetlen kiállítása után emberelőnyből kapufát és gólt szerzett az Újpest. Egy végsőkig kijátszott akció végén Sami Jekunen volt eredményes Just és Benk passzából a 49. perben. (1:3)

 

Az utolsó tízpercben mezőnyfölényben játszott az UTE, záporoztak a lövések a DAB kapujára, de Jarvinen kapus állta a sarat azok után is, hogy a hazai csapat levitte Rajnát. 

 

Az Újpest vereségével egy mecces hátrányba került a rájátszás-kvalifikációs párharcban, de holnap javíthat 18 órától, amikor a Megyeri úton újra egymásnak feszül a két csapat. 

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Nem jó jel, hogy az első hazai meccsünkön kikaptunk, de még ennél is jobban aggaszt a mutatott játék, mert az nagyon gyenge volt. Leginkább a küzdőszellem döntött ma, nagyon nehéz úgy jó eredményt elérni, ha a párharcok jelentős többségét az ellenfél nyeri. Jól játszott ma a DAB, mi pedig tudásunk alatt hokiztunk, ha ez volt tőlünk a száz százalék, akkor baj van. Az egyetlen pozitívum, hogy 22 óra múlva újra játszunk, lehet javítani. Adósak vagyunk a szurkolóknak, mert ez nem volt méltó hozzánk, sokkal de sokkal több kell. Az ilyen teljesítmény a playoffban elfogadhatatlan."

 

Niko Eronen, vezetőedző - Dunaújvárosi Acélbikák

 

"Hasonlóan játszott a két csapat, jó meccset vívtunk az Újpesttel. Az volt a különbség, hogy mi voltunk az éhesebbek, jobban akartuk a győzelmet, és sikeresebbek voltunk az egyéni párhacokban. Egy ilyen szériában gyorsan változhatnak az erőviszonyok, nem jelent semmit, hogy megnyertük az első meccset, a következő kihívás, hogy holnap is győzzünk."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.07. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41