Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

EZÚTTAL HIÁBA BRILLÍROZOTT RAJNA

Felnőtt 2021-09-27

Kiváló válogatott kapusunk közel 40 percen át nem kapott gólt, pedig rengeteget lőtt rá az FTC. A harmadik harmadra az öt sérültje miatt kissé elfogyott az Újpest, így sajnos a zöld-fehérek 4:1-re nyerték az idei első derbit.

 

Egy egész sor hiányzott az Újpest keretéből vasárnap este, ami rögtön a mérkőzés elejétől meglátszott. A hazai csapat tudott aktívabban kezdeni, de az első harmadban az FTC mind a 22 lövését hárítani tudta a továbbra is kiváló formában játszó Rajna Miklós.

 

A ferencvárosi fölény ellenére mégis a lilák szerezték meg a vezetést rögtön a második játékrész elején Kiss Phil passza után Sam Coatta volt eredményes, 0:1. A tavalyi bajnokcsapat csak a 36. percben tudott egyenlíteni, Kóger átadásából a finn légiós Tamminen talált be az UTE kapujába, 1:1.

 

A harmadik harmadig hősiesen tartotta magát az UTE, viszont akkorra már kijött, hogy túl rövid a vendég kispad, a 45. percben Rasmus Kulmala jutatta vezetéshez az FTC-t, a 49. percben Pavuk passzából Tóth Adrián érkezett jó ütemben, majd a kapuslehozatalunk után Fowlie 

talált be, így 4:1-re győzött a Ferencváros a szezon első derbijén. 

 

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Úgy gondolom, végig nagyon jól dolgoztunk. Az eredmény sokáig nem azt mutatta, ami a jégen zajlott. Ha jól emlékszem, 38:10 volt a kapura lövés az első két harmad után a javunkra. Sokkal többet veszélyeztettünk, kontrolláltuk a meccset, többet volt nálunk a korong, nagyobb helyzeteink voltak. Ez az eredményben nagyon sokáig nem látszott meg, ez frusztráló volt, de végig négy sorral tudtunk játszani, belőttük a lehetőségeinket, és így végül felőröltük az Újpestet."

 

Virág Csaba, UTE: „Gratulálok a Ferencvárosnak, nagyon jó mérkőzést játszottak. Úgy gondolom, hogy kitettünk mindent a jégre, nem lehet hiányérzetünk, ma ennyi volt bennünk. Hiányzott a keret mélysége, öt hiányzónk, konkrétan egy teljes sornyi hiányzónk volt, ezt meg is éreztük. Cseréről cserére elkezdtünk elfogyni a második harmad tájékán, a harmadik játékrészre pedig ez teljesen kiütközött. Még egyszer mondom, ennyi volt bennünk, reméljük, minél hamarabb visszatérnek a sérültek. De az is igaz, ha előzetesen azt mondják, ennyi hiányzóval öt meccs után ennyi ponttal állunk, elfogadtuk volna. Persze van egy kis hiányérzet, egy Derbin mindig nyerni akar az ember, de ma ennyi volt benne.”

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.20. FTC - UTE (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41