Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

EZÚTTAL JOBB VOLT A MISKOLC

Felnőtt 2024-01-30

Kétszer is egyenlíteni tudtunk az idegenben lejátszott - egyébként igen magas színvonalú -  meccsen a DVTK ellen, de a remek napot kifogó Jegesmedvék a végén elhúztak, és megnyerték a mérkőzést 6:2-re. 

 

Továbbra is a sérült Sam Coatta, Travis Ewanyk, és Kovács Sebestyén, valamint a beteg Laskawy Ferenc nélkül vágtunk neki a találkozónak, míg a DVTK-nak két kulcsembere, Lövei Dávid és Vladiszláv Kulesov pont ezen a mérkőzésen tért vissza. 

 

Éppen az utóbbi vezetésével kezdett jobban a hazai csapat, Rajna Miklósnak kétszer is feladta a leckét az orosz támadó, de ezeket a párharcokat még kiváló kapusunk nyerte. Az akítvabban játszó miskolciak a 13. percben váltották először gólra a mezőnyfölényüket, egy Rajnáról kicsorgó korongra jó ütemben érkezett Lövei, aki bekotorta a kapuba a játékszert. (1:0) A gólja után is sorra dolgozta ki helyzeteit a piros-fehér csapat, így Rajnával és az újpesti védelemmel a főszerepben zárult az első játékrész, mert kizárólag a mieink hátsó alakzatának hatalmas mentésein múlt, hogy nem növelte előnyét a hazai csapat.

 

Áthúzódó emberhátrányban kezdte a következő harmadot az Újpest, majd amikor kiegészült csapatunk, gyorsan jött az egyenlítés: Saarelainen egy szóló után éles szögből lőtt, amivel alaposan meglepte Janis Voris kapust, és kiegyenlített. (1:1) A folytatásban ismét a hazaiak percei következtek, helyzet után jött egy újabb gól. Lövei lőtt távolról, azt még Rajna bravúrral tolta ki, a kipattanót azonban Kulesov a hálóba továbbította. (2:1) Továbbra is nagyon lendületesen játszottak a Jegesmedvék, mégis egyenlített a lila-fehér csapat. A 35. percben Kovács Alex trükkös, szintén éles szögből leadott lövése is utat talált a DVTK kapujába. (2:2) Az újpesti egyenlítés után még az eddiginél is nagyobb sebességre kapcsolt a Diósgyőr, sorra dolgozták ki a helyzeteket, keményen ostomolták az UTE ketrecét, és a harmadzáró dudaszó előtt néhány másodperccel újra vezetéshez jutottak: egy távoli bombába jól ért bele Rajna kapuja előtt Berdnikov. (3:2)

 

Az utolsó szünet után két perccel Kulesov újabb gólt szerzett Razumnyak átadásából. (4:2) A mérkőzést az 55. percben döntötte el Lövei, aki Esteves passzából helyezett Rajna kapujának bal sarkába. (5:2) A gól után az UTE mindent megpróbált, azonnal levitték az újpesti kapust, de ezúttal ez csak arra volt jó, hogy Esteves újabb gólt üssön az üres kapunkba. (6:2

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Először is gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték a győzelmet. Az első két harmadban tartottuk magunkat, de igazából nem volt ez egy szoros meccs, mert a DVTK nagyjából a játék minden elemében jobb volt ma, ezt el kell ismernünk, nem tudtunk felpörögni a házigazdák szintjére. Hogy ennek mi lehet az oka, az egy jó kérdés. Az edző felelősssége, hogy a csapat készen álljon a meccsre, ma pedig mi nem álltunk készen."

 

Steve Kasper, vezetőedző - DVTK-Jegesmedvék

 

"Szerintem nagyon jól játszottunk 60 percen keresztül. A fejlődés annak tudható be, hogy jól kontrolláltuk a korongot, lecsökkentettük az eladott pakkok számát, nem adtunk nekik lehetőséget a létszámfölényes lerohanásokra és a minőségi helyzetekre. Ezeket figyelembe véve nagyon elégedett lehetek azzal, ahogy játszottunk. Talán ez volt a legösszeszedettebb játékunk idén a teljes 60 percet tekintve. Még amikor gólt szeretek, akkor sem pánikoltunk, támadásban maradtunk, és nem esett vissza a játékunk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.07. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41