Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Egy pont maradt itthon a Csíkiak ellen.

Felnőtt 2019-12-09

Az UTE egy abszolút újoncot avatott a Sportklub ellen: a 19 éves Fehérgyarmati Balázs pályafutása első Erste Liga-mérkőzését játszotta, miközben Benk András, Stepan Csamangó, Danyila Miluskin, Odnoga Mátyás és Ladislav Sikorcin egyaránt hiányzott. A találkozó első húsz perce a kapusokról szólt, Duschek Dávid 8, Makszim Szamankov 9 védéssel zárta a nyitó harmadot. A gólcsend a 25. percben tört meg, amikor Rokaly Szilárd korongot szerzett a félpályánál, Joshua Shallának passzolt, aki betalált a hazai kapuba. Az első kisbüntetés a mérkőzés felénél jött el, Rokaly Norbert ült ki bottal akasztásért. A Sportklub hiába védekezte ki a hátrányt, a kiegészülés pillanatában Salló Alpár érkezett a büntetőpadra. A második kimaradt UTE-fór után egyenlítettek a lila-fehérek: Szamankov körbe lőtt korongjára Fehérgyarmati lecsapott, Harrison Reed elé került a játékszer, aki Horváth Ákosnak tette, ő pedig betalált a kapuba. A játékrész végén a csíkiak is játszhattak 5 a 4 ellen, eredménytelenül. A középső húsz percben a vendégek 17-7-re nyerték a kapura lövési mutatót.

A harmadik felvonás áthúzódó UTE-emberelőnnyel indult. A 47. percben egy csíkszeredai támadás során Rokaly Szilárd a jégen maradt egy ütközést követően, a korongot Fehérgyarmati megszerezte, indította Mathieu Hendersont, aki góllal zárta a szólóját. A fordítást jelentő találatnál a Sportklub kétperces csapatbüntetést kapott. A folytatásban paprikásabbá vált a találkozó, a játékmegszakítások során néha megtalálták egymást a játékosok. A csíkiak hajtottak az egyenlítésért, emberelőnyben is játszhattak, 6 perccel a vége előtt Vincze Péter ült ki a büntetőpadra. A hátrányban lévő UTE Pance révén megugrott, Szamankov bravúrral tartotta meccsben csapatát. Mint kiderült, a védés sokat ért: a Sportklub 17 másodperc erejéig kettős előnybe került, amit ha nem is használt ki, 5 a 4 ellen Evan Brophey kapu mögülről érkező passzát Rodney Pelley belőtte. Miután a rendes játékidő nem hozott döntést, hosszabbításra került sor.

A 3 a 3 elleni küzdelemben a Sportklub dominált, hiába, Duschek megőrizte a kapuját a túlórás góltól. Büntetőkre került sor, ahol az első öt párban csak Reed és Taratuhin volt eredményes. A hatodik körben újra ők álltak a korong mögé, ám ezúttal csak a Sportklub orosz csatára talált be kettejük közül. A Sportklub 3-2-re nyert, az UTE értékes pontot szerzett.

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 16. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41