Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Egy ponttal távoztunk Erdélyből

Felnőtt 2019-09-21

Először Csíkban kaptunk ki hosszabbításban, aztán pedig a Gyergyói Hokiklub ellen szenvedtünk vereséget. Azonban egy pontot sikerült lopni, erre szokták azt mondani, hogy nem jó, de nem is tragikus.

A gyergyószentmiklósiak kétgólos hátrányból fordítottak a 2 ponttal álló csapatok mérkőzésén, így a lila-fehérek csúsztak vissza az utolsó helyre.

A Gyergyói HK-nál szezonbeli első mérkőzésére készült Igor Bobcek, míg az UTE a pénteki mérkőzéshez képest eggyel kevesebb játékossal lépett jégre, Cody Carlson kikerült az összeállításból. A meccs elején kétszer is emberelőnybe került a hazai együttes, az első lehetőséggel nem éltek, ám a másodikat Góga Attila gólra váltotta. A 25. percben szintén 5 a 4 elleni helyzetben volt eredményes az UTE: Nemes Benjámin 11 másodperc után zárta le a Sára Tibor kiállítása nyomán kapott fórt. Három percre rá megint kiült Sára, ezt az előnyt Vincze Péter használta ki, így fordítottak az újpestiek. A vendégek előnye gyorsan kétgólosra nőtt, 22 másodperccel később Varga Arnold 3-1-re módosította az állást. A záró felvonás elején Godó Dániel 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért, a kétperces fórt Jereme Tendler révén használták ki a gyergyóiak. Alig telt el egy perc, amikor Ferenc Csibi Róbert egyenlített, ezt követően Szilassy Zoltán időt kért. Az edzői húzás csak ideiglenesen jött be, ugyanis az 57. percben egy kivédekezett emberhátrány után Góga Attila megfordította az állást. A végjátékban az UTE megpróbálkozott a kapuslehozatallal, mindez arra volt elég, hogy a Gyergyói HK beállítsa az 5-3-as végeredményt.

A gyergyóiak a sikerükkel előreléptek az 5. helyig, míg az újpestiek visszacsúsztak az utolsó helyre.

Folytatás pénteken a DEAC otthonában.

 

Hajrá Lilák!

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.06. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41