Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

Érkezik a Listavezető!

Felnőtt 2019-12-07

A listavezető Csíkszereda először kapott ki idegenben pénteken, és nem lehet kérdéses, hogy vissza akar térni a győzelmek útjára.

Az összesen 3 vereséget számláló Sportklub 72 ponttal áll a tabella élén, mögötte a Brassó 19 ponttal lemaradva második, a címvédő FTC-Telekom hátránya 21 pont, közel és távol nincs senki, aki veszélyt jelenthetne a csíkiak alapszakasz-elsőségére. Vesztett pontok tekintetében a Fradi ugyan csak 6 egységre van tőlük, de a zöldek roppant megterhelő időszakon vannak túl, és a továbbiakban sem csökken számukra a tempó, emberfeletti teljesítményre lenne szükség tőlük ahhoz – és egyúttal páratlan formahanyatlásra a Sportklubtól –, hogy a különbség eltűnjön. Ezzel együtt nem kérdés, hogy a székelyek számára minden meccs presztízsmeccs, így az is, amelyet a náluk 46 ponttal gyengébb Újpest otthonában kell megvívniuk.

Az UTE célja nem is lehet más, mint hogy valamilyen csodálatos formajavulást produkálva a hétvége meglepetését szolgáltassa. Persze számtalanszor elmondtuk már, hogy a lilák játékosállományának többre kellene képesnek lennie, de ezt egyelőre csak nagyon ritkán bizonyítják. Már edzőt is váltottak, ám ettől sem lett jobb a játékuk. Legutóbb az Acélbikák nyertek 5-3-ra a Megyeri úton, majd a Brassó ütötte ki vendéglátóját megalázó 9-1-re, azóta kerek 1 hetet pihenhettek, meglátjuk, ezalatt sikerült-e összeszedniük magukat némileg. Az UTE és a Szereda Erdélyben ezzel együtt szoros meccseket játszott eddig, egyszer csak hosszabbításban dőlt el a meccs, másodjára nem egészen két perc hiányzott a lilák pontszerzéséhez.

Ehhez képest az október 20-ai első budapesti visszavágó viszonylag sima volt, a második szünetre 4-1-es előnnyel vonult le a Sportklub, majd a végén 5-2-re nyert. Azokhoz a találkozókhoz képest vasárnap két hiányzóval mindenképpen számolhatunk: az ex-UTE-s Jared Brown azóta a Brassó játékosa, míg a Sportklubnál Becze Tihamér sérült. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a lilák számtalan sérültje – Benk, Odnoga, Csamangó és mások – közül visszatérthet-e végre valaki.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.12. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41