Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

Érkezik a Vasas csapata.

Felnőtt 2019-11-26

A ligautolsó Schiller-Vasasnak sehol és senki ellen nincs könnyű dolga, nagy kérdés, mikor jön össze egy újabb bravúr.

Kulcsfontosságú meccset nyert a Gyergyói HK a Fehérvári Titánok ellen. Egyrészt megőrizte vezető pozícióját az alsóház élén, másrészt lépéshátrányba taszította a Volán-farmot az UTE-val szemben. A két utóbbi gárda egyformán 23 ponttal áll a hetedik és a nyolcadik helyen, ám az UTE egy meccsel kevesebbet játszott. Ezt a hátrányt kedden máris behozza, ellenfele ráadásul az tabellán messze leszakadva utolsó Schiller-Vasas HC lesz.

A két csapat kétszer már találkozott, érdekes módon az újpesti meccs volt szorosabb, szeptember végén csak büntetőkkel tudtak nyerni a lilák. November derekán a Vasas Jégcentrumban simábban alakult a történet, 6-2 lett a vége. Mindazonáltal az akkori edzői nyilatkozatok óvatosságra kell intsenek az erőviszonyokat illetően. Ladányi Balázs a „tökösséget” hiányolta csapatából, főként arra panaszkodott, hogy nem nehezítik meg kellő mértékben az ellenfél dolgát a saját harmadukban. Az UTE részéről Baróti Zsolt azt emelte ki, hogy nem olyan magától értetődő hat gólt lőni egy olyan csapatnak, mint a Vasas.

A piros-kékek gondjairól már sokszor írtunk, a Gyergyói HK elleni vasárnapi vereség a 13. volt egy huzamban – október 11-e óta egyetlen pontot sem szereztek –, pozitívum ugyanakkor, hogy a mutatott játékra nem lehetett panasz. Csak a helyzetkihasználásra. Az UTE játékosállománya elvben erősebb, mint amire eddig szerzett pontjaiból következtethetünk, tehát kedden sem lesz könnyű dolga a Vasasnak, ha meg akarja törni szériáját. Akkor sem, ha a lilák egy újabb demoralizáló vereségen vannak túl, a hősies csíkszeredai meccs után Brassóban szaladtak bele egy 11-6-os pofonba. Érdekes, hogy hasonlóan járt október elején a DAB is, amely egy 3-5 másnapján kapott 9-et a Cenk alján. Nagy kérdés, hogy mennyire maradt benne a lila-fehérekben a két számjegy.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41