Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Érkezik az Újváros!

Felnőtt 2019-11-29

Immár az ötödik UTE–DAB mérkőzésre kerül sor ebben az idényben, kétszer a Magyar Kupában, kétszer az Erste Ligában találkoztak a felek. A két versenysorozat más-más végkimenetelt tartogatott. A kupában 5-1-re nyerték az első meccset a fővárosiak idegenben, a második döntetlent hozott, így simán továbbmentek, igaz, azóta ki is estek az FTC-Telekom ellenében. Az Erste Ligában szorosabban alakultak az eredmények, Újpesten 3-1-re nyertek az Acélbikák, ám egy héttel később Újvárosban vágtak vissza a lilák hosszabbításban. Összességében tehát a bukdácsoló UTE mérlege pozitív a DAB-bal szemben, annak ellenére, hogy előbbi az alsó-, utóbbi a felsőházhoz tartozik, és úgy is, hogy épp a Megyeri úton még nem tudtak győzni a lilák.

Az újabb rangadó abszolút kétesélyes, kulcsfontosságú lesz, melyik csapat találja meg hamarabb az utat az ellenfél kitűnő kapusok által őrzött hálójába. Egyik számára sem lesz ez egyszerű feladat, hiszen nincsenek kirobbanó formában. A DAB már kezdett volna visszatalálni a győzelem útjára, megszorította a Csíkszeredát és az FTC-Telekomot, legyőzte a Vasast és a DEAC-ot, ám aztán sima vereségbe szaladt bele Debrecenben, ahol a hazaiaktól három meghatározó játékos hiányzott. Bizonyos értelemben hasonló lesz a helyzet Újpesten, ahol két kulcsembert meszeltek el, Ladislav Sikorcin 3, az utóbbi időben nemcsak szabálytalanságaival, hanem góljaival is feltűnést keltő Devin Di Diomete 1 mérkőzést kénytelen kihagyni.

Az UTE nyolc meccset játszott novemberben, kétszer nyert a Vasas ellen, ezt leszámítva csak a DEAC-ot tudta legyőzni, illetve a DAB-hoz hasonlóan megszorította a Csíkszeredát. Emellett érzékeny vereségeket is szenvedtek, például a Hokiklub Budapesttel vagy a Fehérvári Titánokkal szemben, és akkor még a brassói kalandról nem is szóltunk, ahol nem kevesebb, mint 11 gólt kaptak. Épp ott a DAB is kapott korábban 9-et, ez is egy apró hasonlóság a két gárda eddigi produkciója között.

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.09.12. HK Levice - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41