Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Évadnyitó sajtótájékoztató Újpesten

Felnőtt 2020-10-03

Női röplabdázóink holnap idegenben, férfi jégkorongozóink pedig jövő kedden kezdik meg az idényt, mindkét együttes a legjobbak között szeretne végezni az év végén a bajnokságban, erről volt szó az Újpesti Torna Egylet szakosztályokat átívelő sajtótájékoztatóján. A Szilágyi utcai röplabdacsarnok aulájában megtartott eseményen Őze István klubizgató azt is bejelentette, hogy a korábbi profi és amatőr világbajnok bokszoló, Erdei Zsolt visszatér az edzőterembe, mint az újpesti ökölvívó-szakosztály, és a kerületben működő Madárfészek Akadémia együttműködését koordináló szakmai igazgató.

A csapatsportágakkal kapcsolatban Őze István azt mondta, az előző szezon is rendhagyó volt, és a vírushelyzetet látva ez a mostani sem lesz egyszerűbb. Meglátása szerint, bár a felnőtt jégkorongozóknál fertőzés miatt hetekre be kellett szüntetni a munkát, eddig összességében "jól megúszta" az egyesület a pandémiát.

 "Arra törekszünk, hogy minél tovább tudjuk használni a csarnokokat és minél tovább le tudjuk bonyolítani a bajnokságokat” - mondta a klubigazgató, hozzátéve, szigorú rendszabályokat vezettek be. Ezek szerint minden gyereknél minden edzés előtt lázat mérnek, nyilatkozatot kell kitölteniük, hogy a környezetükben volt-e beteg, kötelező a szájmaszk viselése, továbbá a közösségi tereket folyamatosan fertőtlenítik. A felnőtt csapatok mérkőzései félházzal, az utánpótlás-csapatok találkozói zárt kapuk mögött zajlanak.

Az előző idényben Magyar Kupa-bronzérmes röplabdacsapattal kapcsolatban Ancsin Ildikó szakosztályvezető elmondta, 16 fős, hetvenöt százalékban magyar játékosokból álló keretet alakítottak ki az új vezetőedző, Horváth András iránymutatásai alapján.

“Választásunk nem véletlenül esett Andrásra, aki az utánpótlás válogatott vezetőedzőjeként eddig is együtt dolgozott a tehetséges magyar játékosokkal - beszélt Ancsin Ildikó az új trénerről - Szeretnénk minél több saját nevelésű, illetve más klubból érkező fiatal magyar röplabdázóknak folyamatos játéklehetőséget biztosítani, és néhány külföldi játékossal megerősítve felépíteni egy hosszú távon is sikeres csapatot. Célunk, hogy már idén ott legyünk az Extraliga élmezőnyében, a Magyar Kupában pedig elvárom, hogy a csapat újra bejusson a négyes döntőbe” - tette hozzá a sportvezető.

Férje, Ancsin János, a tavaly magyar bajnoki ezüstérmet szerző jégkorongozók szakosztály igazgatója arról beszélt, hogy a vírus miatt pont a négyhetes alapozás végén kellett leállniuk, így annak szinte semmi értelme nem volt. Két-három héttel ezelőtt kezdték újra az edzéseket, a csapat jó erőállapotban van, a tavalyi együttes magját sikerült egyben tartani.

"Az utánpótlásunk tíz éve ott van a magyar elitben, idén is hat-hét fiatalt hoztunk fel a felnőttek közé. Továbbra is fontos cél, hogy ők megkapják a lehetőséget a legjobbak között" - mondta Ancsin János, aki hozzátette, hogy a magyar bajnokságban ismét a döntőbe várja a csapatot – amit ezúttal nem a zöldasztal mellett szeretne lejátszani az UTE. Emlékeztetett, a koronavírus-helyzet miatt az előző évad épp az FTC–UTE Erste Liga elődöntő második meccse után szakadt félbe, s mivel a párharcban kettő nullára vezetett a Ferencváros, a szövetség a zöld-fehéreket hirdette ki legjobban álló magyar csapatként bajnoknak.

Őze István, az UTE klubigazgatója Erdei Zsolt újpesti szerepvállalásával kapcsolatban azt mondta, a magyar bokszon belül az utóbbi időszakban voltak viták, ebben a helyzetben pedig úgy érzékelték, segítséget tudnak nyújtani.

Szeretnénk, hogy újra béke legyen, így Erdei Zsolt ismét a szakmai munkával foglalkozhat - fogalmazott a sportvezető.

Erdei Zsolt, az UTE és a Madárfészek Akadémia szakmai munkájának irányítója kiemelte, az elmúlt három évet távolabb töltötte a ringtől, mint szerette volna, így a mostani helyzetre óriási lehetőségként tekint. "A két szervezet egymással együttműködve sokra viheti, a legfontosabb, hogy a negyedik kerületben a legjobb csapatot tudjuk felépíteni: előbb országverőt, aztán világverőt" - jelentette ki a korábbi világbajnok.

Erdei Zsolt hangsúlyozta, örül, hogy ismét ott lehet a ring mellett, és arra számít, hogy a vírushelyzet enyhülése után meglesz a szabad átjárás is a két egyesület között. Az együttműködés keretében - a sportolók átjárása mellett - a két egyesület edzésprogramja a továbbiakban közös alapokra épül, aminek célja, hogy a gyerekeket már fiatalon megtanítsák technikásan bokszolni és ne csak az erőn múljon az eredményességük - tette hozzá a szakember.

Farkas József, az UTE ökölvívó-szakosztályának vezetője szerint az együttműködés az egész magyar ökölvívás érdeke, és bár Erdeivel ezután is lesznek - elsősorban szakmai - csörtéik, azok előre fogják vinni az UTE ökölvívóéletét.

"A cél, hogy a legeredményesebb magyar ökölvívó-egyesület legyünk" - jelentette ki Farkas József.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41