Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

FEHÉRVÁRON NEM MEGY

Felnőtt 2022-01-07

Másodszor is kikapott az Erste Liga alapszakaszában a Titánok vendégeként az Újpest. Csapatunk az októberi meccshez hasonlóan most is 4:3-ra veszített, ezúttal rendes játékidőben.

 

Pedig az UTE kezdte jobban a találkozót, a nyolcadik percben fehérvári védelmi hiba után Kyle Just került hatalmas helyzetbe, de kimaradt a lehetőség.

 

A Titánok előbb kihagytak egy emberelőnyt, majd a 15. percben mégis vezetést szereztek. Dobmayer Dominik lőhetett a kékről, takarásból, így Rajna Miklós nem védhetett, 1:0.

 

Aztán a 18. percben egyenlített az Újpest, Kyle Just szerzett korongot a bizonytalankodó védőktől, és passzolt Kovács Alexhez, 1:1.

 

A második harmadot is a lila-fehérek kezdték jobban, a 25. percben a bal oldalon Zsigmond Áron hozta fel a korongot, társai bent középen zavarták a kapust, így befejezte az akciót, 1:2.

 

Az újpesti fordítás után a Titánok egyenlítettek. A 35. percben Dolinar lövése a kapu mögötti palánkról pattant Nagy Ákos elé, akinek bombája pedig Rajnáról Dudkin elé érkezett, a gólt a 20 éves orosz támadó szerezte, 2:2.

 

A harmad utolsó percében Kiss Dánielt állították ki, akinek büntetése átnyúlt az harmadik játékrészre, így a hazai csapat a 41. percben előnyben lőtt góllal vette vissza a vezetést. 3:2, a találatot Ambrus Gergő jegyezte.

 

Az 56. percben, Taner Jago büntetése után elhúztak a Titánok, az újabb hazai gólt Nagy Ákos jutatta a lilák kapujába, 4:2.

 

A vége előtt három perccel az Újpest került emberfórba, Virág Csaba időt kért, utána Jago betalált, 4:3. Azonban az utolsó két percre hiába korcsolyázott le a pályáról Rajna Miklós, újabb gól már nem született, így az UTE meglepetésre kikapott a sereghajtótól, és visszacsúszott a tabella harmadik helyére. 

 

Érdekesség, hogy Virág Csaba csapata ebben a kiírásban még egyetlen csapattól sem kapott ki kétszer idegenben, csak az ligautolsó Titánoktól. 

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Nem tehetjük meg senki ellen, hogy csak helyenként játszunk jól. Mindenki ellen maximumot kell nyújtani. Nem mondanám, hogy nem voltunk itt fejben, inkább valami mindig hiányzott a végén. Keveset lőttünk kapura, azokat is mellé vagy fölé. Sok jó dolog nem születik abból, ha nem találjuk el a kaput. Nem úgy jöttünk ki a harmadik harmadra, ahogyan terveztük, addig jól ment a hátrányos védekezés, itt viszont befuccsolt teljesen. A végén feltettünk mindent egy lapra, és közel voltunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de nem sikerült. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk.”

 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző (Titánok)

 

“A kulcs a mai győzelemhez a kapusunk volt, aki lenyűgöző teljesítmény nyújtott. Mindemellett a játéktervünket is kifogástalanul végrehajtottuk. Most kezdődik számunkra a nagy menetelés, mivel szeretnénk a liga tíz legjobb csapata közé kerülni. Nekünk most kezdődik a rájátszás, és ma egy nagy lépéssel kerültünk közelebb a célunkhoz. Az első hazai Újpest elleni meccsen szerencsénk volt, de a mait teljesen megérdemeltük. Ma kemények voltunk, a teljes hatvan percben egymásért játszottunk, blokkoltunk, és párharcokat nyertünk. Minden tiszteletem az Újpestnek, nagyon jó csapatuk van, de úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük ezt a három pontot.”

fotó: Jani Martin/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

DEAC - UTE | 2018.09.28. című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41