Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

FEHÉRVÁRRA UTAZUNK

Felnőtt 2024-01-05

A FEHA19 csapata a lilák soron következő ellenfele a sebessen robogó Erste Liga alapszakaszban. A székesfehérváriak ugyan az elmúlt öt meccsükön egyetlen pontot sem szereztek, de már többször bizonyították ellenünk, hogy nem vehetjük őket félvállról.

 

Két egálközeli meccset vívott eddig egymás ellen ebben a kiírásban az Újpest és a Fehévári Akadémia csapata. Az október végén hírverő jelleggel Szombathelyen megrendezett meccset hosszabbításban nyerte meg a "pályaválasztó" FEHA 3:2-re, míg december 22-én egy sokáig döntetlenszagú meccset húzott be az UTE hazai jégen a kisvolán ellen egy 58. percben szerzett góllal 2:1-re.

 

"Párszor már meggyűlt velük a bajunk. - mondta a mérkőzés előtt Kovács Sebestény az utehoki.hu-nak.  - Ettől függetlenül úgy gondolom, ha a saját szisztémánkon belül tudunk ellenük 60 percig jégkorongozni, akkor ezúttal nem lesz probléma. - tette hozzá saját nevelésű 23 éves támadónk. 

 

Tulajdonképpen az Újpest eredményesen játszott az elmúlt három meccsen, három-három gól szereztünk a Gyergyó és a Brassó ellen is, az más kérdés, hogy a jó játék ellenére hajszállal mindkét székelyföldi sztárcsapat ellen kikaptunk. Az év nyitómeccsén viszont, szerdán a DVTK Jegesmedvékkel szemben, 5:0-ra nyertünk, így óvatosan, de bizakodhatva várhatjuk a FEHA elleni idegenbeli összecsapást. 

 

Az UTE egy esetleges győzelemmel biztosan feljebb léphet a tabellán, és maradhat a legjobbak között. Viszont a meccsnek a FEHA19 szempontjából is komoly tétje van, mert ők jelenleg az utolsók a pontvadászatban, igaz, hogy négy találkozóval kevesebbet hokiztak, mint a közvetlen rivális, kilencedik helyen álló DAB. 

 

A mérkőzés január 5-én, pénteken 18.30-kor kezdődik, a meccset az Erste Liga TV közvetíti élőben.

 

#hajrálilák

 

Fotó: UTE / Vörös Dávid

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.12. GYHK - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41