Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

FÉL PERC ALATT FORDÍTOTTUNK

Felnőtt 2021-01-04

A Vasas kapusa hiába védett hibátlanul a harmadik harmad elejéig, a záró játékrészben a mieink néhány perc alatt eldöntötték a mérkőzést, 5:2-re nyertek idegenben, így sorozatban a hetedik győzelmüknek örülhettek.

Az UTE ugyanabban a sorösszetételben lépett jégre, mint a DEAC ellen 7-5-ös siker során, míg Ladányi Balázsnak kényszerből kellett változtatnia: az FTC-Telekom ellen 4-2-re nyerő csapatból Páterka eltiltás miatt hiányzott, a helyét – ugyanúgy, mint akkor meccs közben – Szabó Zalán vette át a második csatársorban, valamint visszatért Seregély.

A találkozó eleje a speciális játékhelyzetekről szólt, az UTE kétszer, az Opten Vasas HC háromszor támadhatott 5 a 4 ellen. A harmadik fórt Németh Árpád révén kihasználták a hazaiak. Az első harmad végén az újpestiek próbáltak egyenlíteni, sikertelenül.

A 28. percben kétgólosra nőtt a Vasas előnye, Czakó került ziccerbe Duschekkel szemben, amivel élt. Sági több mint két harmadon át lőtt gól nélkül tartotta a lila-fehéreket, aztán a 44. percben Vincze szépített. Az UTE emberelőnyben egyenlíthetett volna, de az Opten Vasas HC jól védekezett. Az egalizálás a játékrész közepén 5 az 5 ellen sikerült: a kanadai légiós az alapvonal mögül rálőtte a korongot Ságira, akiről az bekerült a kapuba. Fél percen belül fordítottak az újpestiek, Vorobjov lőtte el éles szögből a Vasas kapusa füle mellett a pakkot, két percre rá pedig Sikorcin emberelőnyben meglőtte a 4. újpesti gólt. A végeredményt Godó állította be.

Az UTE 5-2-re győzött, pontszámban beérte a dobogós MAC HKB-t, pénteken a Brassót fogadja. Az Opten Vasas HC kedden a DEAC ellen lép jégre.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.02.10. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41