Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

FELTÁMADÁS - NÉGY GÓLOS HÁTRÁNYBÓL

Felnőtt 2023-01-15

A Sportklub az első harmadban behozhatatlannak tűnő előnyt szerzett, de a tartalékos újpesti keret az 55. percben a vezetést is átvette. Végül a kilenc légióssal felálló Csíkszereda a rendes játékidő végén egyenlített, majd a hosszabbításban meglőtte a győztes gólt is, így 7:6-ra nyert a hazai csapat az UTE ellen.

Míg a Csíkszereda kispadja szinte végtelennek tűnik, addig a mieink egyébként is foghíjas kerete az erdélyi túra végére tovább fogyatkozott, a hiányzók: Kyle Just, Toni Henttonen, Sági Máté és Kovács Sebestyén mellé csatlakozott Tornyai Gábor, Németh Attila és Nemes Benjamin is.

Ennek megfelelelőn a negyedik percben be is lőtték első góljukat a csíkiak. Kiss Phil apró hibája után a frissen igazolt orosz Krikunov szerzett korongot és passzolt az amerikai Milanhoz, aki betalált Rajna kapujába. (1:0)

Két perc múlva az eredetileg orosz Szkacskov lőhetett rá messziről, a korongba az UTE kapuja előtt még valószínűleg Salló Alpár is beleért, így bekerült a mieink hálójába. (2:0)

Aztán a 10. percben tovább nőtt a hazai csapat előnye, Simon Pétertől szerzett korongot a rutinos cseh támadó, Karel Kubat, akinek lövését a takarásban lévő Rajna Miklós nem védhette. (3:0)

Virág Csaba ezek után időt kért, de a 13. percben újra Kubat volt eredményes, ismét takarásból. (4:0)

Ezek után a mieink kapust cseréltek, és beállt Monostori Tamás, aki még a szünet előtt bravúros védést mutott be, míg a túloldalon az UTE is lőtt egy csilingelő kapuvasat.

A második 20. perc egy újpesti hátránnyal kezdődött, amit kivédekeztünk, majd a 26. percben Kiss Patrik adott nagy passzt Madácsi Benedeknek. (4:1)

A 29. percben Radek Vesely kiállítása után emberelőnybe került az Újpest, Kiss Patrik asszisztja ezúttal Kovács Alexet találta meg, aki a Collin Shirley nyújtotta takarásból szerzett gólt. (4:2)

A 35. percben egy lila-fehér támadóharmadbeli buli után Rokaly Szilárdhoz került a korong, aki fonákkal lőtt gólt. (5:2)

Aztán a 39. percben Pereszunko lepte meg egy bodicsekkel a hazai kapu mögött Szkacskovot, a korong pedig Shirleytől került Kiss Patrikhoz, aki a felső sarokba zúdított. (5:3)

Az utolsó felvonás elején a Csíkszereda a biztos előny birtokában nem akart kockáztatni, és ezt megbosszulta az UTE. A 49. percben Pereszunko visszapasszából rutinos védőnk, Kiss Dániel lőtt gólt. (5:4)

Két perccel később egyenlített a csapatunk! Megint Pereszunko volt nagyon hasznos, egy kontratámadásból Kovács Alexhez passzolt, akinek a lövését még védte a hazai kapus, Adorján Attila, a kipattanót viszont a kapunak háttal álló Benk András lőtte be. (5:5)

A négygólos hátrányból felálló csapatunk a vezetést az 55. percben szerezte meg, Kiss Dániel lőtte rá a kékről a korongot, a kapu előtti kavarodás után azt Kiss Patrik gyötörte be a hazaiak hálójába. (5:6)

A vége előtt két és fél perccel előbb Salló Alpárt, majd Kiss Dánielt állították ki, így miután Adorján kapus lekorcsolyázott, emberelőnyben támadhatott a hazai csapat. Az 59. percben aztán Karel Kubat passzából a másik cseh, Radek Vesely egyenlített. (6:6)

A hosszabbítás második percében előbb Kovács Alex előtt adódott egy nagy lehetőség, a tőle megszerzett korongot pedig a Csíkszereda szintén cseh légiósa, David Stach jutatta Monostori kapujába. (7:6)

Az Újpest tehát a harmadik erdélyi meccsén is csak egy góllal kapott ki, de a Sportklub ellen legalább hosszabbításra mentette a meccset, és pontot tudott szerezni. Csapatunk legközelebb jövő pénteken játszik, akkor a Megyeri úton fogadjuk a DVTK Jegesmedvék együttesét. 

Tom Coolen, vezetőedző - Sportklub Csíkszereda 

 

"Nem kezdett jól az Újpest, hamar négy gólos előnybe kerültünk, de tudtuk, hogy jobb a vendégcsapat annál, mint ahogy az első 15 percben mutatták, amikor négy gólt szereztünk. Ennek megfelelően vissza is jöttek a mérkőzésbe, mi pedig rengeteg korongot veszítettünk, így még a vezetést is át tudták venni. Az viszont jó dolog, hogy nekünk is sikerült visszakapaszkodnunk, amikor levittük a kapust, a hosszabbítást pedig megnyertük. A nézők szempontjából ez egy szoros, élvezetes, fordulatos mérkőzés volt, azonban edzői szemmel azt mondom, még rengeteget kell tennünk azért, hogy jobbak legyünk."

 

Virág Csaba, vezetőedző - Újpesti Torna Egylet

 

"Rendkívül büszke vagyok a fiúkra. Azt tudni kell, hogy három sorral játszottunk, csupán 11 felnőttkorú játékosunk volt ma bevethető. Nagyon jól kezdett a Csíkszereda, és rövid idő alatt mínusz négyen álltunk, de meg tudtunk újulni, ami hatalmas dolog. Annyit kértünk a srácoktól, hogy nyerjük meg a második harmadot, utána, hogy nyerjük meg a harmadik játékrészt, hogy szépen építsük fel magunkat, használjuk ezt a mérkőzést arra, hogy jobbak legyünk egyénenként és csapatként is. Nem tudom, hány csapat jött vissza mínusz négyről itt Csíkszeredában, de az biztos, hogy nem túl sok. Nagyszerű karaktert mutattunk, szóval tényleg nagyon büszkék vagyunk a srácokra."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41