Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

FELTÖLTŐDÖTT A SZURKOLÓK SZERETETÉTŐL

Felnőtt 2021-10-12

Már a szezon második meccse, vagyis szeptember közepe óta bajlódik sérüléssel az UTE fiatal védője, Pokornyi Dávid. A 21 éves játékosnak a Csíkszereda elleni erdélyi mérkőzésen ugrott ki a válla, azóta porcproblémákkal küzd, de ha rendben halad a rehabilitációja, akkor a hónap végén már újra játszhat. 

 

Csapatunk kiváló rajtja az Erste Ligában azért különösen bravúros, mert az elmúlt hetekben sokszor felmerült, hogy a keretből kulcsjátékosok hiányoznak. 

 

A DVTK elleni múlt pénteki hazai győzelem után Virág Csaba vezetőedző is utalt arra, hogy mennyire nehéz négy védővel végigjátszani egy-egy összecsapást, így a következő időszakban kulcskérdés lehet, hogy hogyan halad a hiányzók rehabilitációja.

 

Pokornyi Dávid a csapat első két Erste Liga mérkőzésén az első sorban játszott, de a Csíkszereda ellen megsérült.

 

“Volt egy szerencsétlen ütközés, ahol kiugrott a vállam, utána egyből visszaugrott, de megrándult, és a labrum, vagyis a porc a vállamban, azóta sem tökéletes. Tart a rehabilitáció, próbálunk javítani a vállam épségén, semmi sem biztos még, de ha minden jól alakul, akkor a hónap végétől újra játszhatok - mondta Pokornyi Dávid. 

 

Korosztályos válogatott védőnk természetesen nagyon várja, hogy tétmérkőzésen újra jégre léphessen, de közben örül annak, hogy a csapat nélküli is kiváló teljesítményt nyújt az Erste Ligában.

 

“Az új játékosok gyorsan beilleszkedtek, jól összeállt a csapat, jó a hangulat az öltözőben, és ez a legfontosabb, ezért tudunk ilyen sikeresek lenni.” - tette hozzá a fiatal játékos, akitől a vasárnapi Erste Liga Matinén rengeteg aláírást begyűjtöttek a rajongók.

 

“Jól éreztem magam az eseményen, lelkesek voltak a szurkolók, és ettől én is az lettem, az élmény feltöltött, ez pedig segít a gyógyulásban” - zárta gondolatait Pokornyi Dávid.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.29. DAB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41