Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

FINNORSZÁGBÓL ÚJABB ERŐSÍTÉS ÉRKEZETT

Felnőtt 2022-08-25

A 28 éves Toni Henttonen az előző szezonban nagyon eredményesen játszott Lengyelországban. A játékos hétfőn érkezett a Megyeri útra, a holnapi edzőmérkőzésen akár már jégre is léphet.

 

Még július elején nyilatkozta Virág Csaba vezetőedző csapatunk youtube-csatornáján, hogy az Újpest kerete összeállt a 2022-2023-as Erste Liga szezonra, most viszont remek lehetőség adódott a finn szélső szerződtetésére.

 

Új játékosunk a hét elején érkezett meg Budapestre, azóta már edzésbe is állt, a pénteki DAB elleni edzőmeccsen akár be is mutatkozhat lila-fehérben.

 

"Az előző évemet Lengyelországban töltöttem, ahol elég jó szezont zártam. - mondta új támadónk. - Számomra ez a szerződés remek lehetőség. Rengeteg jót hallottam az UTE-ról és a városról is, izgatott vagyok. Magamról talán annyit mondanék, hogy gyors vagyok, és mindig keményen dolgozom. A célom, hogy sok meccset nyerjünk, de elsősorban nem magam felé vannak elvárásaim, hanem a csapatot szeretném segíteni."

 

Toni Henttonen a finnországi Savonlinna városában született, a helyi klub neveltje, és ott lett élvonalbeli játékos is. Két éve légióskodik, először Svédországban játszott, majd tavaly a lengyel STS Sanokot erősítette, ahol 42 bajnoki mérkőzésen 16 gólt és 17 gólpasszt szerzett.

 

Isten hozott Újpesten, Toni!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.23. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41