Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

FÖLÉNYES GYŐZELEM A TITÁNOK ELLEN

Felnőtt 2020-12-12

Már a 10. percben 4-0-ra vezettünk, végül úgy lőttünk 9 gólt, hogy mindegyik találatot más-más játékos szerezte.

A Titánoknál Kovács Alex helyett Dobmayer öltött szerelést, míg az UTE-nál Kovács Sebestyén hiányzott. A hazaiak kapujában Szeles, a vendégeknél Márkus védett. A találkozó lendületes, de csapkodó játékkal indult, egyik csapat sem tudott sokáig a másik harmadában maradni. Az első gólt az UTE szerezte a 6. percben, Varga a kék vonalról beemelte a kapu elé a korongot, talán beleértek, mindenesetre a kapuba jutott. A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, a harmad közepén 14 másodpercen belül 2 gólt kaptak: előbb Vincze, aztán Nemes volt eredményes közelről. A 4. vendég találatot Just lőtte emberelőnyben, a hazai kapuban Szeles helyére Gyenes érkezett. A Titánok szépítő találatát az első fórjuk hozta meg: Luusuaniemi lőtt kiszorított helyzetből sikerrel. Az 5. újpesti gól is 5 a 4 ellen született, Lamoureux zárta jól a korongjáratást, majd a 6.-at Godó lőtte a kaput megkerülve. A 34. percben Császár nagy kapásgólt vágott a bedobópontró Márkusnak, aztán 9 másodperccel később már közelről talált be egy kipattanóból a hazaiak 68-asa. A négygólos differenciát Bodo állította vissza emberelőnyben. A harmadik harmadban sokáig nem született találat, végül közel 10 perc után megtört a gólcsend, amikor Benk zárt sikerrel egy 2 az 1 elleni akciót. Az UTE 9-3-ra nyert, győzelmével pontszámban beérte a Gyergyói HK-t. Az újpestiek legközelebb a nemzetközi szünet után, december 21-én látogatnak az Opten Vasas HC-hoz. A Titánok még a válogatott események előtt játszanak: vasárnap Dunaújvárosban vívnak rangadót.

 

Edzői értékelések:

Kasper Vuorinen, Titánok: “Sajnos az eredmény mindent elárul, az ellenfelünk sokkal jobb volt. Az első öt perc jó volt, aztán jöttek a hibák, utána az Újpest irányított. A második harmadban már voltak támadásaink, de óriási hibákat követtünk el hátul, és ez vereséget eredményezett. Elfogadjuk, hogy ez lett a végeredmény, megadjuk a tiszteletet az ellenfélnek. Mentális és fizikai problémáink is voltak. Kicsit nyugodtabban majd elemeznem kell, de tanulnunk kell abból, hogy hol hibáztuk el, a jövőben pedig el kell kerülnünk a hasonló hibákat.”

Virág Csaba, UTE: “Biztos, hogy sokat számított, hogy jól kezdtünk, az első 10 perc után már 4-0 volt az eredmény. Ezt beszéltük meg, illetve azt, hogy az FTC-Telekom elleni hibákat próbáljuk kiküszöbölni, igyekeztünk egyszerűen játszani, nem hagyni könnyű korongokat az ellenfélnek. Tudtuk, hogy ez egy új és kisebb pálya, és hogy egyszerűbben kell játszanunk, ha ezt megtesszük és kellőképpen korcsolyázunk, nagy nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelünket. Ez meg is történt, nagyban ennek köszönhető, hogy győztünk.”

 

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41