Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

FOLYTATNÁNK A CSÍKIAK ELLENI SOROZATOT

Felnőtt 2022-09-24

Csapatunk vasárnap 18 órától hazai pályán fogadja a tavalyi ligagyőztes Csíkszeredát. A székelyföldi csapat ellen az előző kiírásban mind a négy alapszakaszmeccset megnyerte az Újpest.

Az előző Erste Liga alapszakaszt - némi meglepetésre - egy rendkívül sikeres erdélyi túrával indította a lila-fehér alakulat. Akkor a mieink mindhárom külhoni csapatot, köztük a címvédő csíkiakat is legyőzve tértek haza.

Talán ennél is komolyabb meglepetés volt, hogy ezek után a két Megyeri úti meccsen szinte simán nyert az UTE a Sport Club ellen, majd decemberben újra büntetőkkel vertük meg idegenben a kék-fehér csapatot. 

De hiába lett az Újpest a Csíkszereda mumusa, a székely csapat így is simán megnyerte az alapszakaszt, majd később az FTC elleni döntőben ismét aranyérmes lett.

A két csapat vasárnapi újpesti összecsapására ugyanakkor egyik fél sem hangolt ideálisan. Az első két idei Erste Liga meccsükön a mieink egy pontot szereztek; előbb hosszabbításban kaptunk ki a DVTK-tól, legutóbb pedig múlt vasárnap játszottunk, amikor egy szoros derbin maradt alul Virág Csaba együttese a Ferencvárossal szemben. 

A Csíkszereda még ennél is rosszabbul járt; előbb kikapott csütörtökön hosszabbításban a Budapest Jégkorong Akadémia HC vendégeként, pénteken pedig 6:2-re a Tüskecsarnokban az FTC ellen.

Az UTE-SC Csíkszereda mérkőzés szeptember 25-én, vasárnap 18.00-kor kezdődik a Megyeri úti Jégcsarnokban, a meccsre jegyeket most is az eventim.hu felületén lehet váltani. 

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41