Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

FONTOS HÉTVÉGE JÖN

Felnőtt 2024-02-23

Pénteken és vasárnap is játszunk az alapszakasz most zajló második részében a DVTK Jegesmedvékkel. Az első meccset a Megyeri úton, a másodikat pedig Miskolcon rendezik, ha mindkettőt megnyerjük, akkor nagy lépést teszünk afelé, hogy pályaválasztók legyünk a rájátszásban.

 

Egy hét kihagyás után lép újra jégre csapatunk az Erste Ligában, múlt pénteken helyenként kifejezetten jó játékot bemutatva 5:1-re múltunk felül a FEHA19 csapatát. Ami a mérkőzések számát illeti, egy hét alatt elhúzott mellettünk a mezőny, az élcsapatok mindegyike túl van már 40 össszecsapáson, a mieink pedig két meccsel kevesebbet játszottak. Miután nagyon szoros az élmezőny, így két megnyert mérkőzéssel könnyedén bekerülhetünk az első négybe, ennek pedig a rájátszás szempontjából komoly jelentősége lenne. 

 

A DVTK elleni összecsapások előtt a legutóbb négy gólig jutó Travis Ewanykot kérdeztük.

 

"Örülök, hogy a sokhetes sérülésem után sikerült visszatérnem, és hogy nyertünk is a FEHA19 ellen, de még rengeteg kemény meccs vár ránk. - mondta az utehoki.hu-nak kanadai támadónk. - Izgalmas szakaszában vagyunk a szezonnak, és ugyan voltak hullámvölgyeink, de a héten nagyon jókat edzettünk. A következő meccseken fontos pontokat szerezhetünk, és felkészülhetünk a rájátszásra is. A DVTK nagyon jó formában van, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, ha rendben van a játékunk, akkor bárkit legyőzhetünk a ligában."

 

A Jegesmedvék kiváló formájára jellemző, hogy az elmúlt öt Erste Liga mérkőzésüket megnyerték, többek közt olyan csapatokat megverve, mint a második helyen álló Corona Brassó. Legutolsó meccsükön ráadásul 12 (!) gólt ütöttek a FEHA19-nek Székesfehérváron. 

 

"Remélem, hogy fogást találunk az Újpesten is, mert őket még a Megyeri úton nem tudtuk legyőzni. Most jó formában vagyunk, remélem ezúttal sikerül idegenben nyerni ellenük." - nyilatkozta a DVTK Facebook-oldalán a Jegesmedvék játékosa, Csíki Hunor Alpár.

 

A két csapat pénteki összecsapása 18.00-kor kezdődik a Megyeri úti jégcsarnokban, a meccsre jegyeket venni személyesen a pénztárban, online pedig az Eventim felületén lehet. A vasárnapi DVTK-UTE mérkőzést pedig Miskolcon rendezik 14.05-től. 

 

A pénteki újpesti ütközetet az Erste Liga TV, a vasárnapit pedig az M4 Sport+ csatorna közvetíti élőben.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41