Dátum: 2024 május 3. (péntek) | Tímea, Irma

hírek

FTC VERÉS A VÉGÉRE

Felnőtt 2024-02-03

A listavezető Ferencváros 4:1-es legyőzésével zárta az alapszakasz első felét az Újpest! A mieink gyors vezetést szereztek a mérkőzés elején, az FTC-Telekom pedig csak egyszer egyenlített. Finn légiósunk, Miro-Pekka Saarelainen két gólt szerzett, honfitársa, Tino Metsavainio pedig egy gólig és két gólpasszig jutott az idény eddigi legkomolyabb iramú derbijén.

 

Lüktető játékkal indult a találkozó, ami nagyon gyorsan kedvezett a hazai csapatnak. 1.03-as óraállásnál Nyquist passzából kanadai alkapitányunk, Kyle Just húzta el Arany Gergely mellett a korongot, és közelről lőtt gólt az FTC-Telekom kapusának. (1:0)

 

A magas iram a gól után is maradt, nagy tempóban közlekedtek a csapatok a jégen, és mindkét kapu többször veszélybe forgott, de a kilencedik percig a hazai vas előtt Rajna Miklós, a túloldalon Arany Gergely, valamint a védelmek is jól állták a sarat. Aztán a kilencedik percben magas bot miatt kiküldték a játékvezetők két percre az újpesti Tornyait, az FTC-nek kellett kb. egy perc, hogy felálljon fórban, majd kiegyenlített LaPorte passzábóla a cseh Erik Nemec találatával. (1:1) Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, 13 újpesti és 16 ferencvárosi lövés zúdult a kapura, egállal vonultak szünetre a csapatok.

 

A második játékrészt a Ferencváros kezdte élénkebben, ugyanakkor az újpesti hátsó alakzat magabiztosan kezelte a zöld-fehérek rohamait. Először kivédekeztek egy FTC-emberelőnyt a hazaik, majd Hrabal kiállítása után gyorsan ismét vezetéshez jutott az UTE. A cseh játékos még csak fél perce ült, amikor egy gyors és mintaszerű háromszögezés végén Miro-Pekka Saarelainen kapta vissza a kapu mögül a korongot Metsavainiotól, és közelről a lepkésoldalra lőtt Aranynak, aki tehetetlen volt. (2:1) Az Újpest gólja után is a Ferencváros maradt aktívabb, a zöldek gyakran jutottak el lövésig, de Rajna Miklós és a vele szorosan együttműködő védelem továbbra is mindig hatékonyan lépett közbe, így nem született újabb találat a harmadban.

 

Rögtön a harmadik harmad elején egyenlíthetett volna az FTC, de Bradynak sem jött össze a gól. A Ferencváros hiába dolgozott az egyenlítésért, a védelmünk továbbra sem hibázott. A vendégfölény végére az Újpest tett pontot egy újabb góllal az 54. percben, Saarelainen passzolt volna középre, nagy erővel Tialához, de lövése megpattant Hrabal lábán, és becsapva Arany kapust, a hálóba kötött ki a korong. (3:1) Az 59. perc elején a zöldek levitték portásukat, de hat az öt ellen sem tudtak betalálni, a végereményt két másodperccel a záró dudaszó előtt Metsavainio állította be egy üres kapus góllal. (4:1)

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"A mai egy egészen különleges este volt szerintem mindenkinek, sokan eljöttek, fantasztikus volt tényleg. Mint mindig, most is örülünk a három pontnak, a magabiztosságunknak pedig ez a meccs nagyon jót tett. Büszke vagyok a csapatomra, bár nem volt hibátlan a játékunk, de hatalmasat küzdöttünk, a pad is nagyon rendben volt, a támadásaink is jól néztek ki, a kapu előtt is agresszívak voltunk, ezzel a sikerrel remélhetőleg erősebben érkezünk meg a középszakaszba is."

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom

 

"Ezúttal is megvolt a mezőnyfölényünk, többet lőttünk kapura, több helyzetünk volt, a játékunkból csak a gólszerzés hiányzott. A kapu előtt nem úgy pattantak a korongok, ahogy kellett volna. A mi megpattanó lövésünk elakadt Rajnában, az Újpest megpattanó lövése pedig beesett a mi kapunkba, ez a különbség pedig az egész meccsre jellemző volt. Az Újpest szépen zárta a kapuja előterét, győzelmükhöz kellettek Rajna Miki bravúrjai is. Nekünk hiába voltak helyzeteink, nem találtunk be, csak emberelőnyben, míg az ellenfelünk öt az ötben is tudott gól szerezni, ma ezzel nyert."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.02. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41