Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

FURA MÉRKŐZÉS UTÁN TARTOTTUK ITTHON A HÁROM PONTOT

Felnőtt 2020-11-25

Mindkét csapat teljes kerettel, azaz 4 sorral állt ki a mérkőzésre. A vendégeknél hiányzott a nemrég igazolt lett hátvéd, Kalvis Ozols. A mérkőzés első emberelőnye meghozta az Opten Vasas HC vezető gólját: Bödök üresen maradt, lövésére nem érhetett át Duschek. Alig telt egy perc perc, amikor Schmál találatával már 2-0-ra vezettek a vendégek. A harmad közepe felé az UTE szépített, Just tett be közelről egy Tóth-védés utáni kipattanót. Nem sokkal később Vesutkin villant egyet, szép cselek után a bedobókörből vágott nagy gólt, újra kettővel vezetett Ladányi Balázs csapata. A gólzáporos játékrész végén felzárkózott az UTE, Just volt újra eredményes, ezúttal egy lendületes akció végén.

A 23. percben megint Vesutkin volt a főszereplő, de ezúttal nem gólszerzőként, hanem asszisztosként: Bödök váltotta gólra az orosz csatár keresztpasszát. A meccs felénél egyenlített az UTE. Előbb Vinczével szemben nem védekezett elég keményen egy vendég hátvéd, az újpesti közelről bekotorta a korongot, aztán Bodo talált be, szintén egy kipattanóból. A lila-fehérek fordítása az első emberfórjukból jött el, Lamoureux lőtt pontosan. Két perc múlva jött a hatodik UTE-gól, Bodo volt másodszor eredményes. Csapata 6-4-es hátrányánál Ladányi Balázs időt kért. Bejött a húzása, csapata rendezte sorait, majd a 37. percben Bödök lőtt nagy gólt. A csapatok Szabad Kevinnek köszönhetően vonulhattak 7-5-ös állással a második szünetre. A középső felvonásban az UTE 19-5-re nyerte a kapura lövési mutatót, azaz Duschek 5 lövésből csak 3-at tudott védeni, míg Tóth 19-ből 14-et hárított.

A harmadik húsz percben olyan történt, amit ritkán látni a jégpályákon: mindkét csapatnál túl sok játékos volt a jégen. A 4 a 4 ellen játék során a Vasas kapuvasat lőtt. A leghosszabb gólcsend egy harmadon át tartott, Nemes törte meg szűk 3 perccel a vége előtt. Akárcsak az első, az utolsó emberelőny is gólt hozott, Szlama kozmetikázott az eredményen. A 8-6-os végeredménnyel beállították a szintén 14 gólos DAB–Sportklub (4-10) szezonrekordját. Mindkét csapat erdélyi túrára indul, az Opten Vasas HC szombaton, az UTE vasárnap játszik Gyergyószentmiklóson.

 

Így látták a vezetőedzők a gólzáporos UTE–Opten Vasas HC mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Az első harmad után kénytelenek voltunk változtatni, kapcsoltunk egy-két fokozatot felfelé. A mérkőzés után így is csak három pozitív dolgot tudtam az öltözőben kiemelni: az egyik, hogy nyertünk, és itthon tartottuk a három pontot, a másik, hogy lőttünk nyolc gólt, a harmadik, hogy vége lett a meccsnek. Megszokhattuk idén, hogy négy-öt góllal sem tudunk nyerni, de az sok mindent elárul, hogy most hat góllal sem sikerült volna. Ha ennyien puhányok leszünk, és ennyi területet hagyunk az ellenfélnek a koronggal, akkor sok babér nem terem nekünk Erdélyben, úgyhogy ezen mindenképpen változtatni kell.”

Ladányi Balázs, Opten Vasas HC: “Elég rögös az út, amin most járunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, és a meccs felétől éreztük is, hogy nem úgy mennek a lábak, ahogy kellene. Szeretnénk a pozitív dolgokba kapaszkodni, abból építkezni, javítani a hibáinkat. Jó támadópotenciállal és helyzetkihasználással játszottunk, sajnálom, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel, így mégis kikaptunk. Meg kell oldanunk a védekezésünket, és nemcsak a védekező harmadban, hanem onnantól kezdve, hogy a korongot elveszítettük.”

 

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.30. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41