Dátum: 2023 január 27. (péntek) | Angelika

hírek

GÓLERŐS HÁTVÉD GYŐRBŐL

Felnőtt 2022-06-16

A szlovák Dusan Kmec Kassán nevelkedett, tagja volt hazája korosztályos válogatottjának, és már két éve játszik az Erste Ligában. Tavaly győri hokisként nyolc gól és tíz gólpassz került a neve mellé.

 

A 110 kilós, 192 cm magas szlovák óriás az előző két szezonban a Vasasban, illetve a Győrben hokizott, saját bevallása szerint azért választotta most az Újpestet, hogy egy ütőképes csapatba kerülhessen.

 

"Sok játékosügynök egybehangzó véleménye az, hogy az UTE egy nagyon jó szervezet, ez a csapat ráadásul a bajnoki címért akar harcolni, én pedig kifejezetten ilyen helyet kerestem. - mondta az utehoki.hu-nak Dusan Kmec.

 

Legújabb hátvédünk korábban szerepelt két szezont az észak-amerikai ligában is, ahol először az Aberdeen, majd a Philadelphia Rebels együttesében hokizott. Ahogy a korábbi mutatóiból is látszik, nemcsak a védekezőharmadban játszik magabiztosan.

 

"A fő célom, hogy magas szinten védekezzek, és megakadályozzam, hogy gólokat kapjunk, hiszen ez az elsődleges feladatom. Ugyanakkor komplex játékosnak tartom magam, szeretem kivenni a részem a támadásokból is, és akár gólokkal segíteni a csapatom. Szeretnénk minél magasabbra jutni a bajnokságban és a kupában is, remélem, hogy nem okozunk majd csalódást a szurkolóknak, és mosolyt csalhatunk az arcukra." - tette hozzá az UTE védője. 

 

Isten hozott Újpesten, Dusan!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.02.19. UTE - Győr című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41